Ministrul Virgil Popescu a solicitat demisia a 3 directori de la Complexul Energetic Oltenia, după moartea a 3 muncitori

Un camion care transporta muncitori s-a răsturnat în Cariera Jilț din județul Gorj. Au murit trei muncitori, iar alți 13 au fost răniți.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat demisia a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe cale ierarhică, care  răspund direct de activitatea Carierei Jilţ Sud,. El a menţionat că tragedii cum este  cea de marţi, care s-a soldat cu morţi şi mai mulţi răniţi, nu trebuie să se mai întâmple. Ministrul a afirmat că a mers la Cariera Jilţ Sud, unde a vorbit cu angajaţii, dar şi cu reprezentanţii conducerii unităţii, potrivit g4media.ro.

Virgil Popescu a precizat că nu a mers la locul producerii accidentului deoarece „era noapte şi nu se putea înainta”, dar dacă ar fi fost echipat corespunzător şi pe timp de zi, probabil ar fi ajuns.

 „Am avut o discuţie cu şeful de tură, am primit informaţii despre ceea ce s-a întâmplat acolo. Am avut o discuţie şi cu directorul sucursalei miniere (…). Am vorbit deja cu şeful Corpului de Control al Ministerului Energiei şi o comisie va veni la CE Oltenia pentru evaluarea stadiului securităţii în muncă (….) şi am solicitat deja, de urgenţă, schimbarea din funcţie a directorului sucursalei miniere, a directorului exploatării şi a şefului Carierei pentru că asemenea tragedii nu trebuie să se mai întâmple. (…) Nu s-a putut intra acolo, era noapte. Am discutat cu minerii, dar prefer să păstrez discuţiile confidenţiale”, a spus Virgil Popescu.Ministrul a adăugat că miercuri va ajunge la CE Oltenia Corpul de control care va analiza în detaliu activitatea Carierei Jilţ şi a companiei, inclusiv amenzile aplicate de inspectorii de muncă în urma accidentelor de muncă anterioare. „”Aştept o evaluare exactă a ceea ce s-a întâmplat. Corpul de Control va analiza inclusiv amenzile aplicate de ITM la accidentele de muncă anterioare”, a conchis Virgil Popescu.

Un camion care transporta muncitori s-a răsturnat în Cariera Jilț din județul Gorj. Au murit trei muncitori, iar alți 13 au fost răniți. Muncitorii spun că mașina folosită la transport era în uz de mai bine 50 de ani și se plâng de condițiile de muncă.

Sute de maşini vechi din Sfântu Gheorghe, casate prin intermediul programului „Dăm valoare rablei tale”a