Sute de maşini vechi din Sfântu Gheorghe, casate prin intermediul programului „Dăm valoare rablei tale”

Programul „Dăm valoare rablei tale” a fost lansat de autorităţile locale în primăvara anului 2021 cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante.

 Peste 1.000 de maşini cu o vechime de cel puţin zece ani au fost scoase din circulaţie în ultimii doi ani în municipiul Sfântu Gheorghe, după ce Primăria a lansat programul „Dăm valoare rablei tale”. Potrivit primarului Antal Arpad, programul s-a dovedit a fi un succes, iar statisticile relevă o creştere a numărului maşinilor ecologice din municipiu, potrivit g4media.ro. Primăria acordă 3.000 de lei pentru fiecare autoturism vechi, predat la un centru autorizat de casare.

Programul „Dăm valoare rablei tale” a fost lansat de autorităţile locale în primăvara anului 2021 cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante.

Succesul programului nostru ‘Dăm valoare rablei tale’ se vede şi în statisticile pentru anul trecut, când creşterea din ultimii ani a numărului de maşini din oraş s-a mai diminuat. Astfel, la finalul anului erau înmatriculate în total în Sfântu Gheorghe 22.221 de autoturisme, cu doar 158 mai mult decât în ianuarie. „La acest lucru a contribuit şi programul ‘Dăm valoare rablei tale’, anul trecut fiind aprobate 473 de cereri din cele peste 1.000 în total de la lansarea programului. Se observă o creştere importantă a numărului de maşini ecologice”, a declarat Antal Arpad. Acesta a precizat că numărul maşinilor electrice s-a dublat, ajungând de la 34 la 67, iar cel al maşinilor hibrid de la 182 la 271.

Cod roșu de viscol puternic pentru zece județe