De la inventarea lor, țigările au devenit unul dintre cele mai mari vicii ale omenirii, unul din cinci oameni având această adicție. Desigur, în zilele noastre, acest lucru s-a mai schimbat, oamenii devenind un pic mai conștienți de riscurile pe care țigările de tutun le au asupra sănătății.

Așa că au încercat să găsească căi ocolitoare, pentru a-și menține și viciul, însă a fenta un pic și pericolul pe care țigările din tutun îl au asupra organismului.

Drept pentru care oamenii au inventat țigările electronice, cât și pe cele de tipul IQOS sau GLO, care, în scurt timp, au devenit extrem de apreciate de către fumători, întrucât cu acestea puteai fuma chiar și în spații unde fumatul devenise interzis, nefiind o reglementare de lege valabilă și pentru țigările electronice, pusă în vigoare.

Însă, cum de cele mai multe socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, iată că cei mai mulți, nostalgici după gustul tutunului și mirosul de fum degajat de o țigară clasică, au început să le combine.

Cercetătorii menționează faptul că amestecarea celor două tipuri de țigări poate să devină fatală, riscul de atac cerebral vascular fiind aproapte dublu pentru cei ce le combină, decât în cazul fumătorilor de tutun.

Astfel, pentru a preveni cu totul riscurile, ar trebui ca înainte să te fi apucat de țigări electronice, să nu fi fumat niciodată țigări cu tutun, ceea ce este aproape imposibil, având în vedere că cei ce se apucă direct de țigări electronice, fără să fi făcut, în prealabil pasul de la cele clasice sunt aproape inexistenți.

Soluția cea mai potrivită pentru a-ți păstra sănătatea? Probabil că nu există, chiar dacă nu ești interesat de țigări absolut deloc, întrucât, mereu vei fi un fumător pasiv, ori, dacă trăiești în Capitala țării, vei fi expus noxelor cu grad ridicat de pericol pentru plămâni și căile respiratorii. Cum o dai, tot nu-i bine!

#News