Hot Cluj - Foto captura video

Mai multe plângeri au fost făcute la poliție însă, cum rezultatele se lasă mult așteptate, păgubiții iși fac propria anchetă. Așa și-au dat seama că au de-a face cu un individ profesionist în ale furatului și are aceleași semnalmente și mod de operare cu un alt hoț care, în lunile trecute, a terorizat o altă localitate, Dezmir, județul Cluj. Cum acolo a epuizat toate locuințele oamenilor care stau bine din punct de vedere financiar, bărbatul și-a mutat aria de acoperire în reședința județului.

„La data de 6 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida, au fost sesizați cu privire la faptul că dintr-un imobil din localitatea Dezmir, au fost sustrase mai multe bijuterii, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de 7.000 de lei.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și continuă verificările în vederea identificării autorilor și tragerea la răspunderea penală a acestora”, spuneau atunci polițiștii. Din mai, hoțul a dat lovituri una după alta, iar autoritățile nu țin pasul cu el.

Acum, locuitorii Municipiului Cluj-Napoca nu mai contenesc în a depune plângeri. Adaugă imagini surprinse de camerele de supraveghere și, comparându-le cu cele din fostul loc de acțiune al hoțului, păgubiții sunt convinși că este vorba de același individ. Același mers, același fel de a-și acoperi fața, același mod de operare sunt indicii clare care conduc la ipoteza că ar fi vorba de același bărbat. Cazurile sunt în curs de cercetare de către polițiștii clujeni.

Între timp, polițiștii se vaită de lipsă de personal, salarii mici și amenință cu blocarea activității.

Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP – afiliate la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical – declanșează o serie de proteste pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea, precum și pentru recunoașterea complexității muncii care implică riscuri deosebite insuficient compensate prin legislație, se arată într-un comunicat de presă emis de sindicate.