Spitalul Municipal Câmpina intră în carantină după declararea stării de alertă epidemiologică

Aparținătorilor le este suspendată posibilitatea de vizitare a pacienților pe secțiile spitalului

 Spitalul Municipal Câmpina este prima unitate medicală care a anunțat intrarea în carantină, după ce la nivel național a fost declarată stare de alertă epidemică. Acest lucru înseamnă că aparținătorilor le este suspendată posibilitatea de vizitare a pacienților pe secțiile spitalului, potrivit ziare.com

Ministerul Sănătății recomandă evitarea aglomerației, purtarea măștii de protecție în spațiile închise aglomerate, inclusiv în școli, aerisirea încăperilor, menținerea igienei.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că nu există diferenţă între declararea stării de epidemie, care a avut loc în sezonul rece 2018-2019 şi declararea stării de alertă epidemiologică, măsură luată săptămâna aceasta. Ministrul spune că, în urma unei modificări legislative generate de pandemia de COVID-19, dacă s-ar declara stare de epidemie, ar fi impuse măsuri precum izolarea sau carantină. Alexandru Rafila spune că România a avut epidemie de gripă„ de multe ori şi că în acest sezon nu este vorba despre un virus mutant care să provoace forme ale bolii mult mai grave decât în alte sezoane. Ministrul explică, în schimb, că după pandemia de COVID-19 „statusul imun este mult diminuat” subliniind faptul că în România rată de vaccinare antigripală este una scăzută.„Acest val epidemic, după opinia noastră, va începe să scadă ca şi intensitate după data de 10 februarie, cel mai târziu. (…) Aşa sunt estimările colegilor de la Institutul Naţional de Sănătate Publică”, spune Alexandru Rafila.

ANPC: Produse din carne și fructe de mare, cu termenul de valabilitate depășit, importate din Olanda