PSD

Președintele Klaus Iohannis participă în aceste zile la Bruxelles la negocierile pe banii din bugetul UE pentru următorii șapte ani și cei din fondul de relansare economică propus de Comisia Europeană, iar acest lucru i-a stârnit încă o dată pe liderii social-democrați. Într-o postare pe Facebook, PSD acuză Guvernul de alocări fictive de bani și că șeful statului abia acum începe să negocieze banii europeni pentru relansarea economică, bani pe care liberalii deja i-au împărțit din vorbe românilor.

„Când pui economia pe ultimul loc nu obții decât șomaj! Cu iluziile vândute de Guvernul PNL, românii nu-și pot plăti facturile! Iohannis abia începe să negocieze la Bruxelles banii europeni pentru relansarea economică, bani pe care liberalii deja i-au împărțit din vorbe românilor. Așa sprijină guvernarea PNL economia, cu miliarde fictive, alocate din pix”, au transmis reprezentanții PSD în postarea amintită.

În plus, social-democrații au făcut și o radiografie a realității economice a țării despre care spun că este un dramatică din cauză că PNL „a administrat prost pandemia și a omorât economia”.

„1.200 de șomeri sunt anunțați dintr-un foc într-un combinat din Târgoviște, provocând o bombă socială în zonă. Iar peste 400.000 de angajați din HORECA sunt ținuți pe bară de un Guvern care vede restaurantele drept posibile focare, dar a deschis de o lună sălile de păcănele. PNL a administrat prost pandemia și a omorât economia!”, a concluzionat social-democrații în mesajul de pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat optimist privind negocierile pe banii din bugetul UE și le-a transmis românilor că se va întoarce de la Bruxelles cu o finanțare consistentă pentru următorii ani, bani ce vor fi folosiți în cadrul programului pentru relansarea economiei.  

„Sunt relativ optimist că, în final, pentru România sumele vor fi rezonabile, vor fi consistente. Mă aștept la negocieri destul de complicate. Este chiar posibil să trebuiască, după un timp, să revenim, să finalizăm aceste negocieri. Important este de știut: sunt bani mulți pe care îi discutăm și pentru România este o șansă mare să obținem o finanțare consistentă pentru următorii ani, cu care vom reuși, cu siguranță, să rezolvăm foarte multe dintre problemele de la noi de acasă”, a spus Iohannis.

Citește și: PSD vrea alocații mai mari. Și pe Orban zburat din Guvern!

HashtagNews.ro