Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că două dosare care îl vizau au fost clasate de procurorii DNA. În primul dintre acestea fostul edil era suspect de abuz în serviciu pentru fapte comise în 2008, iar în cel de al doilea era cercetat in rem pentru instigare la abuz în serviciu, alături de generalul Mitică Iliescu.

Vanghelie spune că cele două dosare au fost deschise în perioada în care Laura Codruța Kovesi era șefa DNA. Acesta îi cere fostei șefe DNA să iasă public și să spună adevărul, dacă i s-a cerut să fabrice respectivele dosare, în caz contrar, Vanghelie a anunțat că se va adresa instanței.

„Aceste dosare au fost făcute înaintea celui în care am fost arestat. În acel moment, se căuta o formulă pentru a fi arestat. Unul dintre ele a fost mediatizat, cu generalul Iliescu. În al doilea am fost amenințat că voi fi arestat, pentru că nu am vrut să dau declarații. S-a întâmplat acum patru ani, când am candidat, am fost chemat exact după ce mi-am depus candidatura, pentru a da declarații. Am spus că nu dau nicio declarație.

Două persoane care nu știm cine sunt au spus că au aflat că am luat 2,5 milioane de euro șpagă într-un hotel. După cinci ani de hărțuire, după tot felul de chemări la DNA și încercând tot felul de lucruri cu mine în toată această perioadă, fapta nu există. Nu a existat luare de mită, nu a existat nicio întâlnire, nu a existat nimic din ceea ce au spus cele două personaje sinistre pe care nimeni nu le cunoaște.

Am fost chemat, am fost amenințat că voi face 10 ani de pușcărie, mi-a fost nevasta chemată, mi-a fost soacra chemată, mi-au spus că ni se ia tot și voi ajunge pe drumuri. Lucrurile astea nu pot să rămână așa. În primă fază, avocații mei vor face o reclamație la CSM, la Secția de procurori și le dau posibilitatea judecătorilor care au fost în caz, șefului de secție, domnul Gheorghe Popovici, și doamnei Kovesi să spună adevărul.

Dacă recunosc că au fost puși de cineva, eu nu sunt ranchiunos, cred că toată lumea trebuie să facă pușcărie, și atunci eu vă spun că mă opresc, nu merg mai departe. Dacă nu recunosc, mă voi îndrepta către Tribunalul București, la Secția civilă”, a declarat Marian Vanghelie la un post de televiziune.

Reamintim că la data de 10 iulie 2015, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv. Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, ar fi solicitat și ar fi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro.

Anchetatorii susțineau că această sumă reprezenta un comision de 20% din încasări, pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Citește și: N-a turnat și cu ce s-a ales? Amintirile îl răscolesc pe Marian Vanghelie

HashtagNews.ro