Ludovic Orban

După explozia de cazuri noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus, mai mulți lideri politici au lansat în spațiul public ideea ca alegerile locale, programate în data de 27 septembrie, să fie amânate. Ideea nu este pe placul prim-ministrului Ludovic Orban și nici președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu Buică nu pare să împărtășească această propunere și crede că autoritățile au capacitatea să organizeze scrutinul de la sfârșitul lunii septembrie în bune condiții.

„Emoții sunt, și eu am emoții ca toată lumea de altfel, că nu știm ce se va întâmpla de la o zi la alta. Avem 19 milioane de cetățeni și vom asigura fiecăruia dintre aceștia materiale de protecție – mască, dacă va fi vorba și mănuși și de dezinfectant. Europarlamentarele au costat până în jumătate de miliard de lei, în acest moment calculele noastre simple arată că alegerile locale ne vor costa cam 975 de milioane de lei, deci aproape un miliard de lei, deci, peste 200 de milioane de euro, dar le vom organiza în condiții bune”, a declarat Constantin Mitulețu Buică.

„Data alegerilor este 27 septembrie. Și alte țări au organizat alegeri, vă dau exemplu Polonia, Croația. În urma organizării alegerilor nu au rezultat efecte negative asupra sănătății. Sigur, depinde și alegerile cum le organizezi, cum stabilești regulile de campanie. Dacă toți candidații poartă mască în interacțiunea cu oamenii, atunci riscul este redus.

Organizarea secțiilor de votare e importantă. În ceea ce ne privește, obiectivul nostru e să reducem numărul de cazuri, să oprim răspândirea acestui virus până la alegerile locale”, a declarat vineri Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă.

România a înregistrat vineri un număr de 799 de noi cazuri de COVID-19.

Citește și: De săptămâna viitoare începe pre-campania electorală pentru locale

HashtagNews.ro