O nouă specie de dinozaur cu armură, descoperită în Marea Britanie

Noua specie a fost numită Vectipelta barretti - după profesorul Paul Barrett care a lucrat la Muzeul de Istorie Naturală (NHM) din Londra timp de 20 de ani.

O nouă specie de dinozaur cu platoşă a fost descoperită pe Insula Wight din Marea Britanie pentru prima dată după 142 de ani. Noua specie a fost numită Vectipelta barretti – după profesorul Paul Barrett care a lucrat la Muzeul de Istorie Naturală (NHM) din Londra timp de 20 de ani. Rămăşiţele, aparţinând unui grup de dinozauri ierbivori cunoscuţi sub numele de anchilozauri, au fost descoperite în Formaţiunea Wessex de pe Insula Wight – un sit fosilifer datând din urmă cu 145 până la 66 de milioane de ani, potrivit stiripesurse ro

Noua specie a fost numită Vectipelta barretti – după profesorul Paul Barrett care a lucrat la Muzeul de Istorie Naturală (NHM) din Londra timp de 20 de ani.

Este al doilea dinozaur cu platoşă descoperit pe insulă, primul fiind Polacanthus foxii – excavat în 1865. Stuart Pond, cercetător în cadrul Departamentului de Istorie Naturală al Muzeului pentru Ştiinţele Pământului, a spus: „De aproape 142 de ani, toate rămăşiţele de anchilozaur de pe Insula Wight au fost atribuite Polacanthus foxii, un faimos dinozaur de pe insulă, iar acum, pentru că am descris această nouă specie, toate acele descoperiri trebuie revizuite”.

Stuart Pond, cercetător în cadrul Departamentului de Istorie Naturală al Muzeului pentru Ştiinţele Pământului, a spus: „De aproape 142 de ani, toate rămăşiţele de anchilozaur de pe Insula Wight au fost atribuite Polacanthus foxii, un faimos dinozaur de pe insulă, iar acum, pentru că am descris această nouă specie, toate acele descoperiri trebuie revizuite”

. Analiza arată, de asemenea, că ambele specii au structuri diferite la nivelul pelvisului, iar Vectipelta barretti prezintă o armură cu ţepi mai asemănători unei lame.”Acesta este un specimen important pentru că oferă informaţii cu privire la diversitatea anchilozaurului din Formaţiunea Wessex şi din Anglia în Cretacicul timpuriu”, a spus Pond.

Patru câini uciși găsiți într-un imobil din Sectorul 6