Marcel Ciolacu

Se vede treaba că știau liberalii ce știau, de tot insistau cu prelungirea stării de alertă. Nu de alta, însă astăzi aflăm că Marcel Ciolacu pare hotărât ca imediat ce se încheie starea de alertă, să depună o mare moțiune de cenzură, cu scopul de a-l detrona pe marele Orban de pe fotoliul său de prim-ministru. Și dacă este să duc discuția un pic mai departe de-atât, cam tot din motivul acesta, bag de seamă, că-și doreau și social democrații cu atâta ardoare încetarea stării de alertă. Planuri peste planuri, moțiuni simple peste moțiuni de cenzură. Pâine și circ, în general.

„Restrângerea de drepturi nu se poate face fără lege în Parlament. Vom face o trimitere la CCR, vom face o sesizare. Începând de astăzi PSD începe munca pentru moțiunea de cenzură, vom strânge semnături și vom depune moțiune la adresa guvernului a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, spune Ciolacu.

Despre supărările lui Marcel Ciolacu ne povestește, pe un alt ton și dintr-o cu totul altă perspectivă, ce-i drept, și vestita liberală, Alina Gorghiu.

„Plenul reunit de joi nu va include un punct referitor la prelungirea stării de alertă. PSD a modificat legea şi a introdus un text, din punctul meu de vedere neconstituţional, şi anume că Parlamentul încuviinţează starea de alertă, dar pe prelungirea stării de alertă nu există nicio dispoziţie expresă prevăzută de lege. Ca atare, în mod corect a făcut adresa, şi anume ne-a informat cu privire la hotărârea de Guvern privitoare la prelungirea stării de alertă, care de altfel s-a şi publicat în Monitorul Oficial. Poziţia PNL este că nu e necesar niciun demers al Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă”, a declarat miercuri pentru AGERPRES Alina Gorghiu.

Citește și: Barna, de acord cu Firea pe tema redeschiderii sălilor de spectacole

#News