Ionuț Mavrichi

Ionuț Mavrichi e preot. Adică reprezentantul divinității ortodoxe pe pământ. Cel care nu ar trebui să judece, cel care ar trebui să ierte și cel care nu ar trebui să sădească ură. Și, în acelși timp, cel care ar trebui să-și vadă de job-ul lui duhovnicesc. Să stea departe de ipoteze și să nu se transforme în psiholog, psihoterapeut sau psihiatru. Că nu are suficiente studii.

E era în care zidarul își dă cu părerea despre politică, fără să se fi atins de ea.  E epoca în care manichiuristele discută medicină și nutriție. Și da, au în sertar doar diploma de manichiuristă. Mai amuzant și mai alarmant decât atât, e că trăim în epoca în care preoții decid ce e boală și ce nu. Că știu ei mai bine.

Sunt o multitudine de cazuri anuale în care fix preoții homofobi sunt cei care agresează sexual, violează și scapă cu o mustrare cu iz de tămâie. Și fix indivizii aștia sunt cei care acuză și aruncă cu piatra. Fix indivizii aștia nu pot dormi liniștiți în patul lor noaptea. Pentru că-s mult prea interesați de ceea ce se întâmplă în patul altora.

Ionuț Mavrichi nu e doar un simplu băiat cu rochie preoțească. Ionuț Mavrichi e și consilier patriarhal și reprezentant al Patriarhiei în Grupul de Rugăciune din Parlament între 2018 și 2019 și candidează din partea PMP pentru un loc în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Pe lângă toate astea, mai candidează și pentru locul întai la postările homofobe.

Ce ziceați că Romania ar fi stat laic? Basme cu ortodoxie politică.

Când nu pricepi ceva, e cel mai bine să te documentezi. Înainte de a trage concluzii, înainte de a acuza și înainte de a vorbi inepții cu cădelnița în mână.

Unul dintre specialiștii în drepturile omului care a urmărit îndeaproape ideile fixe și furia homofobă spune așa:

”E un fel al BOR de a avea pe cineva influent în Consiliu.  Practic, BOR își împinge omul prin intermediul PMP. Problema e că, de această dată, Biserica a ales în persoana lui Mavrichi o persoană hiperactivă în a lupta împotriva diversității. E un radical”.

Partea amuzantă e că BOR se face că plouă: ”Biserica Ortodoxă Română nu a făcut şi nu face propuneri de candidaţi pentru nicio funcţie într-o instituţie publică, preotul Ionuţ Mavrichi fiind exclusiv propunerea PMP pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Propunerea de a deveni membru al CNCD a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creştini aparţinând mai multor partide. Ionuţ Mavrichi este, aşadar, un candidat propus de mai mulţi parlamentari creştin-democraţi şi asumat oficial de PMP”, a precizat Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Când ești preot, CNCD închide ochii. Când ești preot, spațiul media închide ochii la postările care instigă la ură. Când ești preot, ai impresia că ai drept de viață și de moarte, de judecată și de manipulare. Pentru simplul fapt că porți o fustă preoțească. Și fix cel care a ales să devină preot, are dreptul nescris să condamne o alegere. S-o ridice la rang de păcat. Să desființeze umanitatea. Pentru simplul motiv că e preot.

Homosexualitatea nu e o boală. E o alegere care nu ar trebui să fie discutată de nimeni. Exact cum preoția nu e o boală. E o alegere care nu ar trebui să fie discutată de nimeni.

Faptul că te interesează atât de mult ce fac doi indivizi în pat, da, poate fi un simptom de boală. Deși nu mi-aș da cu părerea. Că nu am studiile necesare.

Citește și: BOR își înfoaie patrafirul și interzice yoga

#News

Foto