Fructul minune care împiedică îmbătrânirea organismului

Rodiile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și nutrienți de preț, fiind recomandat să facă parte din alimentația zilnică. Rodiile sunt o sursă extrem de bogată în antioxidanți. Cei mai importanți dintre aceștia sunt polifenolii, dintre care taninurile, acidul elagic și antocianinele se regăsesc în cantitățile cele mai mari. Prezența antioxidanților în organism împiedică sau amână procesul de îmbătrânire celulară. Antioxidanții ajută și la estomparea inflamației cronice din organism. Conținutul ridicat de potasiu din rodii protejează organismul de problemele de rinichi, dar are și alte efecte benefice, printre care și scăderea ratei de deces.

Fructul, coajă dar și frunzele de rodie au efecte benefice asupra digestiei, calmând durerile de stomac și eliminând diareea.

Poți consumă rodia ca atare, ori se poate consumă ceai făcut din frunze de rodie pentru a te bucură de efectele pozitive pe care această le are asupra digestiei. Consumul de rodie menține tensiunea arterială în parametri normali, prevenind infarctul miocardic și alte probleme ale inimii. Antioxidanții din rodie scad, de asemenea, nivelul de colesterol “rău” (LDL-colesterol), prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.

Consumul de rodii previne dezvoltarea celulelor canceroase în organism, datorită conținutului ridicat de flavonoizi, antioxidanți cu un puternic efect anticancerigen. Un studiu făcut pe pacienți bolnavi de diabet a demonstrat că 250 ml de suc de rodie consumat zilnic, preț de 12 săptămâni, a scăzut inflamatia din organismul acestora cu până la 32%. Datorită acestor proprietăți, oamenii de știință au mers pe pistă posibilității că rodia să poată reduce inflamatia asociată demenței și maladiei Alzheimer. Sucul de rodie este eficient în lupta cu infecțiile bacteriologice, dar și cu cele fungice. Acesta ajută la eliminarea ciupercii Candida albicans, dar și a problemelor de la nivelul cavitații bucale precum gingivită.

Pentru a beneficia de efectele pozitive pe care rodia le are asupra sănătății,  se poate consumă acest fruct că atare, în salate de fructe, sub formă de suc sau, la recomandarea medicului, sub formă de extract ori suplimente alimentare.

Reprezentantul României la Eurovision2022 are o surpriză pentru fanii să