12 firme prejudiciate cu 1,5 milioane de lei 

Nouă persoane sunt anchetate pentru folosirea de CEC-uri și bilete la ordin fără acoperire.

Nouă persoane sunt anchetate după ce ar fi înșelat 12 firme din București și Ilfov folosind CEC-uri și bilete la ordin fără acoperire. Polițiștii fac miercuri 20 de percheziții în acest dosar, potrivit stiripesurse.ro.

Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 fac 20 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov, Galați, Dâmbovița, Brașov și Giurgiu, într-un dosar penal privind fapte de înșelăciune.

Astfel, în cursul anului 2023, nouă persoane ar fi indus în eroare 12 firme care funcționează în București și în județul Ilfov, cu privire la posibilitatea de a le achita contravaloarea unor mărfuri prin emiterea de instrumente de plată (CEC-uri și bilete la ordin). Pentru aceste documente nu s-ar fi asigurat disponibilul la momentul ajungerii la scadență. Din cercetări, s-a constatat că prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500.000 de lei. Nouă persoane urmează să fie duse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Ploi însoțite de vijelii și grindină în Capitală