Doi bărbați reținuți pentru folosirea actelor altor persoane pentru obținerea de credite

Ei sunt acuzați de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată

arest
arest sursa foto pixabay

Două persoane au fost reținute în două comune din zona orașului Hațeg, județul Hunedoara, pentru că au folosit în fals identitățile altor persoane pentru încheierea unor contracte de credit, potrivit stiripesurse.ro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Hunedoara fac percheziții într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Oamenii legii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în două comune din zona orașului Hațeg. Dosarul penal vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu încheierea unor contracte de credit (de consum) cu instituții financiare nebancare, prin folosirea, fără drept, a datelor de identitate ale altei persoane, la contractarea online a creditelor.

„Polițiștii au stabilit că cel bănuit de comiterea faptelor ar fi contractat online credite de consum la mai multe instituții financiare nebancare, ce ar fi fost induse în eroare în urma acordării creditelor, prin folosirea de către bărbat a actului de identitate și fotografiilor altei persoane, pe numele căreia ar fi contractat creditele, sumele de bani

Acestea au fost virate în contul bărbatului, de unde acesta le-ar fi retras, în numerar”, arată Poliția Hunedoara, joi, într-un comunicat de presă.

Polițiștii au stabilit că cel în cauză, pentru contractarea creditelor, ar fi transmis online acte de identitate și fotografii ale unei persoane, pe care le-ar fi descărcat de pe site-uri de socializare. În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat, pentru continuarea cercetărilor, mai multe înscrisuri privind contractarea unor credite, dar și un telefon mobil, asupra căruia urmează a fi solicitată percheziția informatică. În urma administrării probatorului, față de cel bănuit de comiterea infracțiunilor menționate, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii.

CNAIR: Traficul pe podul Giurgiu – Ruse, restricționat timp de două luni