Zeci persoane evacuate în urma unui incendiu produs la subsolul unui bloc din Râmnicu Vâlcea

Conform reprezentanţilor ISU, au ars aproximativ 100 de kg de deşeuri menajere

Pompieri
Pompieri

Zeci de locatari ai unui bloc din Râmnicu Vâlcea au fost evacuaţi duminică dimineaţă, după ce la subsolul imobilului, unde erau depozitate deşeuri menajere, a izbucnit un incendiu, potrivit stiripesurse.ro.

Pompierii militari vâlceni au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc, pe strada I.C. Brătianu, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

„S-au deplasat de urgenţă la locul evenimentului forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. Echipajele operative sosite la faţa locului au constatat că incendiul se manifestă la deşeuri menajere depozitate în subsolul blocului”, anunţă ISU Vâlcea.

Din cauza fumului dens, concomitent cu operaţiunile de stingere, a început evacuarea locatarilor.

Incendiul a fost localizat şi stins în scurt timp de la sosirea pompierilor militari. Printre persoanele evacuate se aflau și 4 copii. Au fost evacuate 38 de persoane , 34 de adulţi şi 4 copii. Nu au fost persoane intoxicate sau care să necesite asistenţă medicală. După evacuarea fumului de pe casa scării, locatarii s-au întors în apartamente. Conform reprezentanţilor ISU, au ars aproximativ 100 de kg de deşeuri menajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire. Bărbat mort după ce a intrat cu scuterul într-un pod de cale ferată