Ministrul Petre Daea: Nu poţi să faci nicio lingură de făină dintr-un camion de lăcuste

În opinia sa, pentru o pâine este nevoie de un vagon de lăcuste

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că “nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii”, subliniind că românilor nu le plac, greierii, nici lăcustele, în alimentaţie, ci laptele şi produsele  pe care le putem realiza în România, potrivit ziare.com.

Ministrul a afirmat că dintr-un camion de lăcuste nu poate fi obţinută nici măcat o lingură de făină, ceea ce, în opinia sa, înseamnă că pentru o pâine e necesar un vagon de lăcuste.

Întrebat ce va face dacă un grup de investitori care doresc să facă în România o fermă de crescut lăcuste sau greieri ar dori să discute cu el, ministrul a replicat: “Nu mă găsesc. Când vin, sunt plecat”. Petre Daea a fost întrebat  cum vede schimbarilre acestea în alimentaţie, de la făina de greieri la carnea vegetală şi laptele vegetal.

“Sunt consecvent în ceea ce spun şi ceea ce fac. Trebuie să înţelegem bine că patrimoniul acesta gastronomic al României trebuie să-l şi păstrăm, să-l valorificăm şi să îl şi dezvoltăm în acelaşi timp. Să-l dezvoltăm prin componenta lui şi să îl dezvoltăm prin ceea ce trebuie să transmitem oamenilor de fiecare dată, în aşa fel încât să conştientizăm că suntem pe un traseu al respectării gusturilor, dar în acelaşi timp să nu ieşim din vadul pe care l-am cunoscut de-a lungul vremii şi pe care l-am făcut de-a lungul vremii”, a declarat ministrul.

 El este constant în ceea ce afirm ade fiecare dată şi cu diverse ocazii, spunând tot timpul că nu este cazul să salivăm la orice  propunere pe care o fac unii sau alţii şi nici nu putem să salivăm decât dacă ne place şi nouă.

„Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii şi pe care le putem realiza în România, ştiind că avem, har Domnului, de toate, avem unde, avem cu ce, avem cu cine să facem hrana necesară populaţiei”, a afirmat Ministul Agriculturii.

Doi bărbați, reținuți pentru presupusa răpire a unei tinere de 20 de ani din Sibiu