alegeri 2020
Traian Băsescu

PSD și PNL au o înțelegere pentru ajungerea la alegeri anticipate. Este anunțul făcut duminică seară de Traian Băsescu, care a ținut să transmită și un avertisment liberalilor.

PSD vrea alegeri anticipate

”PSD va face jocul necesar pentru ca alegerile anticipate să aibă loc”, a declarat fostul șef al statului.

Traian Băsescu îi avertizează pe liberali că partidul lui Ponta s-a decis să colaboreze cu PSD, ceea ce înseamnă o creștere a procentelor pe care le poate obține PSD.

Citește și: Traian Basescu, avertisment dur pentru liberali

”Eu suspectez o înțelegere între PNL și PSD. PSD a vrut să nu existe alegeri locale în două tururi, PNL a angajat răspunderea pe lege, dar a făcut greșeala procedurală, pentru a fi respinsă de CCR. PSD va face jocul necesar pentru ca alegerile anticipate să aibă loc. În mod normal nu ai cum să le organizezi, mai ales în situația în care e domnul Orban, pentru că numai majoritatea le poate declanșa. Constituția noastră e concepută să facă din Parlament o instituție de neatins. Parlamentul poate trânti președintele sau guvernul, dar parlamentul nu poate fi dizolvat, decât foarte greu. Dacă discutăm despre posibilitatea tehnică de a dizolva parlamentul, în lipsa unui aranjament cu PSD, nu există”, a declarat Traian Basescu.

”Îi avertizez pe aliații liberali că Ponta s-a întors lângă PSD și împreună ajung pe la 30, 30 și ceva de procente”, a conchis Traian Băsescu. #News