Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu îi dă replica Corinei Crețu

…sau cel puțin încearcă! De data aceasta, nemulțumirea lui Călin Popescu Tăriceanu o vizează pe eurodeputata Corina Crețu, subliniind faptul că nu este de părere că ar exista o conspirație împotriva României, teorie pe care nu o susține, câtuși de puțin, cu toate că eurodeputata a insinuat acest lucru.

Chiar și așa, Tăriceanu este de părere că România ar putea să își susțină mai bine punctul de vedere peste hotare și să-și apere mai cu aplomb interesele politice în Uniunea Europeană.

Citește și: Tăriceanu s-a prins mai târziu, dar s-a prins!

„Am citit ”știrea” dată de Ziare.com potrivit căreia Corina Crețu mi-ar fi dat următoarea replică: “D-le Tăriceanu, nu există nicio conspirație mondială împotriva României”.

Ei bine, eu nu am declarat ieri așa ceva la Convenția Pro România și nici cu vreun alt prilej. Și nici nu cred în existența vreunei conspirații împotriva României.

Am însă convingerea că România nu își promovează sau apără, după caz, propriile interese, mai cu seamă în UE, dar nu numai. Și, când o face, o face cu timiditate și insuficient. Spre deosebire de celelalte țări europene care își fac un titlu de glorie în a-și apăra propriile interese.

A-ți apăra interesele ca țară și popor nu este o rușine. Este cea mai nobilă și responsabilă atitudine pentru un om politic. Este o datorie!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Și adaugă cele deja menționate la convenția PRO România, doar așa, ca nu cumva să uităm:

„Actualul Guvern pare să dorească cu orice preț să țină România la coada UE, România să fie în continuare o piață de forță de muncă ieftină pentru companiile străine, România să continue să fie un furnizor de forță de muncă pentru țările din Vest. Si, sigur, nu numai atât, să continuăm, din punct de vedere politic, să fim niste yes-man, adică unii care spun tot timpul ”da, suntem de acord”.

Sunt dintre aceia, nu știu dacă mulți sau puțini, cred că foarte mulți români gândesc ca și mine, că această idee de prețuire a interesului national trebuie să existe în politica românească și vă spun foarte clar că nu voi abdica de la acest principiu niciodată.”

#News