Două propuneri de la PNL pentru negocierile cu USR PLUS

Orban și Cîțu, „la pachet”

PNL va merge la negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare cu două variante, a anunțat președintele partidului Ludovic Orban după ședința Biroului Politic Național al PNL.

„Am prezentat o informare colegilor mei cu privire la felul în care decurg negocierile cu posibile partide de Guvernare. Am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ținând cont de dorințele colegilor noștri care și-au dorit Camera Deputaților. PNL, în urma dezbaterii, a decis să se continue negocierile cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților pentru formarea unei coaliții. Constatând că votul cetațenilor este baza oricărei negociere, cu o pondere de aproape 55% din această majoritate, considerăm legitim ca PNL să desemneze un candidat la funcția de premier și un candidat la funcția de conducere a unei Camere”, a declarat Ludovic Orban.

Acceptăm varianta în care Florin Cîțu să fie premier și subsemnatul, candidat la Camera Deputaților. În cazul în care nu se ține cont de această variantă, acceptăm și varianta în care PNL să desemneze un premier șu un canditat pentru Senat. În această situație, candidatul pentru prim ministru este desemnat președintele PNL, subsemnatul Ludovic Orban, și candidat la funcția de președinte al Senatului, domnul senator Florin Cîțu.

Ludovic Orban, președintele PNL

Alianța USR-PLUS deja a exprimat miercuri, printr-un comunicat de presă, că un eventual guvern condus de Ludovic Orban, „având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate fata de USR-PLUS”, nu răspunde așteptărilor electoratului care își dorește un nou început și o guvernare cu un mandat reformist.

Totodată, Dan Barna își dorește șefia Camerei Deputaților, iar demult forurile statutare ale USR și PLUS validaseră ca Dacian Cioloș să fie propunerea de premier, opțiune pe care Alianța a prezentat-o și în consultările de luni de la Cotroceni.

Citește și: USR PLUS nu îl vrea pe Orban ca premier

#News