Cioloș: „Credem că este nevoie de reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene”

Dacian Cioloș alege să-și motiveze nemulțumirea față de acțiunile guvernului Orban printr-un exemplu concret

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a lansat un atac dur la adresa fostului executiv condus de Ludovic Orban, atrăgând atenția asupra ineficacității programului național de reziliență, cel care nu ar fi fost coordonat corespunzător, astfel că nu și-ar fi îndeplinit menirea. Reacția lui Cioloș vine în urma emiterii pretenției de către Ludovic Orban, de a ocupa, pentru a treia oară, fotoliul de prim-ministru, în cadrul înțelegerilor dintre PNL, USR PLUS și UDMR.

„Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care ar trebui să aducă României câteva zeci de miliarde de euro pentru relansarea economiei și pentru a finanța reforme în sănătate și în educație, de exemplu, nu poate fi un nou PNDL, ci trebuie să conțină reforme structurale.

Să putem finanța, în ciuda deficitului bugetar la care am ajuns în urma crizei provocate de PSD și a crizei pandemice, investiții, să susținem digitalizarea și, astfel, debirocratizarea administrației publice.

Pentru a trece de la logica „absorbției cantitative de fonduri UE“ la o logică de utilizare eficientă a banului public, noi credem că este nevoie de reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene, pentru a facilita absorbția fondurilor europene și pentru a reduce birocrația asociată cu proiectele care implică bani de la Uniunea Europeană.”, este de părere copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: „Comisia Europeană a criticat planul trimis de Guvernul Orban”

Astfel, Dacian Cioloș alege să-și motiveze nemulțumirea față de acțiunile guvernului Orban printr-un exemplu concret în care Comisia Europeană ar fi criticat planul de atragerea de fonduri inițiat de guvern.

„Comisia Europeană a criticat planul trimis de Guvernul Orban pentru atragerea celor 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, susținând că PNRR nu prevede nicio reformă serioasă în domenii precum digitalizarea, protecția mediului, sustenabilitatea economică, educația.

Este un motiv în plus să încheiem cât mai repede saga asta cu împărțirea de funcții și să discutăm serios programul de guvernare și cum finanțăm măsurile și angajamentele prevăzute acolo”, mai scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

Citește și: Cioloș, prima reacție după anunțul lui Dan Barna

#News