Foto: presidency.ro

Într-o nouă conferință de presă susținută, astăzi, la orele 18:00, preledintele Klaus Iohannis a vorbit despre desfășurarea alegerilor locale. Potrivit acestuia candidații ar trebui să renunțe la practicile învechite și să privească cu seriozitate alegerile locale, întrucât acestea sunt extrem de importante pentru țara noastră.

După prezentarea discursului, președintele a răspuns întrebărilor jurnaliștilor aflați la conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni. Iată cele mai importante declarații de presă ale lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis le-a transmis candidaților să lase de-o parte „practicile învechite”

Votul nostru decide cum se vor schimba localitățile în care trăim. Mergeți la vot și puneți ștampila pe candidații care pot schimba în bine. Aceste alegeri sunt esențiale. Nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru. Tuturor candidaților: chiar dacă această campanie e diferită, folosiți toate mijloacele de comunicare pentru a vă prezenta proiectele. Românii așteaptă soluții, nu atacuri sterile. Practicile învechite, toxice, de a se încerca acoperirea unor administrații locale cu subiecte inventate, cu teme parazitare, trebuie să rămână de domeniul trecutului. Arătați-le oamenilor ce veți face pentru ei ca să îi convingeți să vă acorde încrederea. Lupta politică este o luptă de proiecte pentru comunități. Îi încurajez pe toți candidații să răspundă la aceste dorințe legitime ale cetățenilor.”, a declarat Klaus Iohannis.

„Pandemia este încă departe de a se fi încheiat”

„Am intregistrat azi din pacate un nou record de cazuri si un numar semnificativ de decese la nivel national. Pandemia e inca departe de a se fi incheiat. Eliminarea treptata a multor restrictii si reluarea unor activitati concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil virozelor respiratorii si gripei, creaza un context sensibil. Toate acestea genereaza ingrijorare si necesita atentie sporita din partea tuturor, deopotriva cetateni si autoritati. Sub nicio forma nu ne putem permite ca sistemul sanitar sa fie nevoit sa gestionez o dubla epidemie de gripa si COVID-19. Este asadar fundamental sa mentinm in urmatorea perioada o atitudine responsabila”, a mai spus Iohannis.

Nicio conferință fără PSD

„Va voi spune cand o am in fata. Dar pot sa va spun un lucru care sincer m-a intristat si chiar m-a suprirs un pic. Azi in comisiile de buget reunite PSD-ul cu sprijinul unor traseisti a votat cu amendamente proiectul rectificarii bugetare si daca s-ar aplica tot ce au votat PSD-istii ar costa peste 6% din PIB in restul acestui an si anul viitor. Acesti bani nu exista si constatam ca PSD nu a invatat nimic si vrea sa detoneze finantele publice ale Romaniei. Astfel de apucaturi electoraliste am mai vazut la PSD-ul lui Dragnea din 2016, se vede ca PSD nu a inventat nimici nou si reia acelasi ciclu de promisiuni fara acoperire in speranta ca vor prinde cateva voturi dar nu vor prinde”, a declarat șeful statului, Klaus Iohannis cu privire la acțiunile întreprise de social democrați.

Citește și: Alegeri locale 2020: noi reguli de desfășurare

#News