Un bărbat condamnat la 30 de ani de închisoare a înșelat oameni chiar după gratii

Bărbatul a fost condamnat în 2020 la 30 de ani de detenție pentru 122 de înșelăciuni prin metoda "Accidentul".

Arest
Arest Sursa foto Pixabay

Un bărbat din Neamț este acuzat că a înșelat peste 120 de persoane prin metoda „Accidentul”. Cele mai multe din fapte le-a comis chiar din spatele gratiilor, unde se afla încă din 2015. Pentru a lua banii  victimelor sale, detinutul apela la complicii săi din libertate.  El a fost descoperit și, în urma perchezițiilor făcute în celula în care e închis, oamenii legii au confiscat un telefon mobil de pe care fuseseră făcute apelurile, potrivit digi24.ro.

Bărbatul a fost condamnat în 2020 la 30 de ani de detenție pentru 122 de înselăciuni prin metoda „Accidentul”.

Multe dintre fapte au fost comise, spun anchetatorii, chiar în timp ce se afla deja după gratii într-un alt dosar, adică după anul 2015. El își apela victimele de pe un telefon mobil și se prezenta drept doctor, avocat sau chiar fiul lor, invocand un accident și nevoia urgentă de bani cash pentru „victima” din poveste. Nici condamnarea primită în 2020 nu l-a oprit din a înșela oamenii prin metoda „Accidentul”. Printre victimele se află și o femeie de 82 de ani, din satul Cărăstău, județul Hunedoara.

Inculpatul a sunat-o pe femeie, s-a pretins fiul acesteia și i-a spus că are nevoie de bani, fiind în stare gravă după un accident

.”I-a spus părții vătămate că a suferit un accident având leziuni la coloana vertebrală, după care telefonul a fost preluat de o altă persoană care s-a prezentat drept medic spunându-i că este nevoie de orice sumă de bani pe care o deține în casă, pentru ca fiul acesteia să intre în operație. După aproximativ două ore de la momentul apelului, timp în care persoana vătămată a fost ținută la telefon, la domiciliul acesteia, din satul Cărăstău (Hunedoara), s-au prezentat două persoane cărora femeia le-a dat suma de 12.700 lei”, se arată în dosar. 

În urma cercetărilor a fost identificat autorul apelurilor, telefonul pe care îl deținea ilegal fiind ridicat din camera sa de detenție în urma perchezițiilor.

Și complicii lui au fost prinși, iar unul dintre ei se află deja în arest, la Penitenciarul Deva. „Este cunoscut faptul că deține ilegal mai multe telefoane mobile de care se folosește pentru comiterea de infracțiuni, respectiv înșelăciune prin ‘metoda accidentul’. El apelează potențialele victime și își însușește calitatea de doctor, avocat sau fiu al acestora pentru a le convinge pe acestea și ai remite diferite sume de bani prin intermediul unor persoane aflate în libertate – ‘săgeți’ care se deplasează la domiciliul victimelor”, se arată în dosar. În urma anchetei, escrocul din penitenciar și-a recunoscut fapta, pe care a spus că „o regretă”. Bătrâna s-ar fi împăcat cu escrocul, după ce și-a recuperat cei 12.700 de lei. Explozie în Marea Neagră, în fața unui hotel din Costinești