Taxă turistică propusă pentru limitarea supraaglomerării turiștilor la Santiago de Compostela

Aceasta este destinația celebrului pelerinaj Camino de Santiago

Santiago de Compostela, destinația celebrului pelerinaj spaniol Camino de Santiago, vrea să introducă o taxă turistică pentru a limita supraaglomerarea. „Vreau ca Santiago de Compostela să nu mai fie doar o destinație turistică și un parc tematic”, spune primarul, potrivit economedia.ro.

Populara destinație din comunitatea autonomă Galicia din nord-vestul Spaniei a primit aproape 440.000 de „pelerini” în 2022, numărul său mediu anual de vizitatori depășind 300.000.

 Drumeții parcurg o gamă largă de rute de pelerinaj care pornesc din Spania, Franța și Portugalia și se termină la catedrala din secolul al IX-lea a orașului. Pentru creștini, bazilica romanică este considerată a fi locul de înmormântare al Sfântului Iacob cel Mare, unul dintre apostolii lui Iisus. Ideea unei taxe turistice a fost prezentată hotelierilor de către fostul primar al orașului Santiago, Xosé Sánchez Bugallo, în luna aprilie. 

A fost propusă o taxă regională care ar putea fi introdusă în 2025

Aceasta ar urma să fie percepută ca taxă de noapte de către hoteluri, fiind posibil să fie între 0,50 și 2,50 euro, în funcție de tipul de cazare. Primarul Sanmartín a reluat ideea în discursul său de învestitură, în care a prezentat planurile pentru un „turism conștient” în oraș.„Vreau ca acest municipiu să nu mai fie doar o destinație turistică și un parc tematic”, a spus ea. Intrarea în Catedrala din Santiago de Compostela este gratuită, dar vizitatorii pot plăti o taxă de 12 euro pentru a avea acces complet la muzee, turn și clopotniță.

Europa se va confrunta săptămâna viitoare cu temperaturi extreme