Bărbat din județul Constanța, suspectat de furt calificat și tăinuire de bunuri ale patrimoniului cultural național

La domiciliul lui au fost descoperite și ridicate 65 de monede din perioada romană și medievală, precum și 8 ceasuri de colecție, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat suspectat de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire de bunuri aparținând patrimoniului cultural național, potrivit g4media.ro.

În urma probatoriului administrat în dosar, a reieșit că, din anul 2020, bărbatul, de 45 de ani, ar fi desfășurat o amplă activitate de colectare și valorificare de bunuri susceptibile a face parte din patrimoniul cultural.

Acest lucru era realizat prin intermediul site-urilor de profil, al grupurilor de colecționari, dar și pe piața neagră de antichități, a comunicat IPJ Constanța. În urma efectuării percheziției, au fost descoperite și ridicate, pentru continuarea cercetărilor, 65 de monede din perioada romană și medievală, precum și 8 ceasuri de colecție, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.  De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, bunuri folosite la comiterea infracțiunilor, înscrisuri cu valoare probatorie, carduri bancare, sisteme informatice și suporturi de stocare a datelor informatice. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Constanța. Europa se va confrunta săptămâna vitoare cu temperaturi extreme