CTP - captură Digi24

Dacă CTP ar fi o instituție, această instituția ar fi împotriva celeilalte instituții, DIICOT. De altfel, la câte luări de cuvânt are CTP despre absolut orice, începând de la politică, la Simona Halep, trecând, firește, prin subiectul educației sexuale, nu m-ar mira ca în curând să avem parte de o nouă instituție de păreristică marca Cristian Tudor Popescu.

Nu mă înțelegeți greșit, îmi place CTP. Cu câteva excepții pe care mi le asum, sunt de părere că acesta le zice bine atunci când le zice. Ca și acum, de altfel când, oripilat ca noi toți de decizia DIICOT cu privire la recentul caz de clasare al dosarului „10 august”, Cristian Tudor Popescu taie în carne vie instituția care ar fi trebuit să ne apere pe noi, cetățenii.

CTP: „Ce avem în partea cealaltă? Lovitură de stat inventată de Dragnea”

„Trebuie să facem o analiză ceva mai complicată a manipulării. Haideți să luăm următorul procedeu, când cineva îți aduce o acuzație gravă, răspunzi inventând pe loc o fantasmagorie cu care îl contrezi. Da, dar și voi… cu lovitură de stat. Pentru că apoi într-un anume moment să negociezi ‘Hai că renunțăm noi la lovitură de stat, dar mai lăsați-o și voi cu represiunea’. Că să rezulte că a fost o hârjoneală între jandarmi și manifestanți până la urmă. Asta e procedeul folosit de DIICOT acum, acoperirea, ștergerea unei realități probate de rănile sutelor de oameni afectați de ce s-a întâmplat acolo, în imagini vedem cum sunt lovit, gazați, sub jeturile de apa ale tunurilor, vedem toate acestea, sunt realitate. Ce avem în partea cealaltă? Lovitură de stat inventată de Dragnea, compania și Jandarmeria pentru că au fost gând la gând cu bucurie. Care lovitură de stat? Asta se putea vedea imediat că a fost o balivernă. În schimb a fost păstrată și livrată acum la pachet cu faptul că intervenția forțelor de ordine a fost normală, jandarmii intră și dau în cap (…) DIICOT ne spune că Sindile, Cucoș, Chirica și Cazan au dat ordin că jandarmii să danseze dansuri populare cu manifestații (…) Ce mesaj transmite DIICOT? Pentru toți șefii organelor de forță, ‘Daca ascultați de ordinul politicienilor, e în regulă, veți fi făcuți scăpați. Continuați în felul asta pentru că veți ieși basma curată de fiecare data’. Asta se transmite”, a declarat Cristian Tudor Popescu (CTP).

Citește și: Activiștii civici nu se lasă. Contestă clasarea dosarului 10 august și amenință cu noi acțiuni de protest

#News