Eugen Teodorovici

Observ o tendință interesantă în exprimarea politică a ultimelor luni. Politicienilor le place cuvântul „sindrofie”. Inclusiv lui Eugen Teodorovici care, încercând să fie spiritual, ne amintește de replicile de studio ale lui Amza Pellea, cele din „Nea Mărin Miliardar”. Dar nu-i bani! Uite-așa intră și „sindrofiile” în limbajul uzual al oamenilor de rând! Parcă-i și aud: „Auzi, Maricico? Facem și noi sindrofie la un grătar, în weekend, cu Ionel și cu Vasile?”.

M-am chinuit să fiu serioasă, însă nici Eugen Orlando Teodorovici nu mi-a dat de ales. Când îți începi declarația publică cu un citat dintr-un film umoristic, îți asumi că nici presă nu te va lua prea tare în serios, domnule aspirant la funcția de președinte al PSD.

„Bă Gogule, bă! Bagă-ți mințile în cap, auzi? Și mai lasă beutura!”. Ar zice și astăzi Nea Mărin (Nea Mărin miliardar), după ce Orban și câțiva bandiți au aruncat cu miliardele în stânga și în dreapta fără să știm pe ce și de ce, iar acum stau cu prazul în mână și se vaită că nu au bani pentru alocații și pensii, deși au legi în vigoare (votate de toată floarea penelistă și promulgate de ditamai președintele statului‼️) care i-ar fi obligat să îi prindă în buget.

Mai merg pe la sindrofii, auzi, și se laudă la televizor că îi aleargă investitorii prin sediul PNL ori că stă economia să se reverse peste țară și gâfâie toată să țină pasul cu viziunea și energia guvernamentală și cu planul de reformă … fără griji și fără bani. Și că, vezi tu, grație digitalizării, s-au transformat cozile de la ghișee în cozile de click-uri la ANAF, că băncile radiază de succesul IMMInvest și că programul Prima Casă, preschimbat în Casă „scumpă” casă, va relansa și „ridica” piața imobiliară, evident în interesul celor care construiesc, nu al celor pentru care se construiește.

Dar e bine, fraților, e bine. Cât masca ne protejează de virusul medical, să nu ne facem griji pentru virusul economico-social”, crede senatorul PSD, Eugen Teodorovici.

Citește și: E haiduc și e vestit, e Grindeanu cel voinic!

#News