Foto: Alexandru Tudose

Aflat la dezbaterea din Comisia Juridică de la Senat, premierul Ludovic Orban i-a somat pe senatori să voteze mai repede legea carantinării, pentru că timpul e scurt, iar consecințele grave.

„Am ţinut să particip personal la dezbaterea din Comisia juridică de la Senat. Le-am transmis mesajul pe care am vrut să le transmit şi anume că este foarte important ca această lege să fie adoptată. Sper ca în urma dezbaterilor extrem de lungi au fost soluţionate, să zic, toate punctele divergente şi am încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului, urmând să curgă termenul de sesizare şi ulterior să fie promulgată de preşedintele României. Sigur, legea a fost modificată faţă de proiectul de lege pe care l-am depus, sigur că sunt puncte de vedere care nu coincid în totalitate. Forma din acest moment este totuşi o formă care ne permite să acţionăm eficient împotriva răspândirii virusului şi pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Am încredere că în cursul zilei de astăzi să avem legea care să ne permită să luăm cele mai bune decizii şi să avem la dispoziţie toate pârghiile pe care le au toate guvernele europene privitoare la combaterea pandemiei.”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, tot Ludovic Orban a făcut și un apel către populație, dacă tot era acolo:

„Nu vreau să vă dau exemple de oameni care erau sceptici în privința virusului, să vă spun ce au pățit. Nu-mi doresc ca niciun român să afle ce înseamnă acest virus în momentul în care se îmbolnăvește o persoană apropiată sau o rudă se îmbolnăvesc.

Nu ne dorim să reimpunem nicio nouă restricție, dar ca să reușim acest lucru avem nevoie de cooperarea fiecărui român.”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și: Buzatu, fără mască în fața lui Dumnezeu

#News