Tribunalul București a reluat, marți, audierile în dosarul Belina. Speța dosarului o constituie modul de promovare a două hotărâri de guvern, cea privind reclasificarea codurilor insulei Belina și a brațului Pavel și transferul celor doua imobile în administrarea Consiliului Județean Teleorman în vremea în care era condus de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. La termenul de marți au fost audiați doi angajați din Ministerul Mediului și fostul șef al Apelor Romane, Vasile Pintilie.

În sala de judecată au fost prezenți și Sevil Shhaideh, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării la acea vreme, acuzată de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în dosarul Belina, Adrian Gâdea, fostul președinte al CJ Teleorman, și Ionela Stoian, fost director în cadrul Ministerului Dezvoltării. A lipsit însă, fostul vicepremier Vasile Dâncu. Judecătorul de caz a considerat că absența lui Vasile Dâncu a fost nejustificată și a pus în vederea grefierului să se atragă atenția în citație că dacă nu se prezintă la următorul termen va fi amendat și va fi emis mandat de aducere pe numele său. Dâncu va fi citat pentru termenul următor din acest dosar, stabilit pentru data de 28 iulie.

Fostul vicepremier a dat declarații la DNA în anul 2017 pe această temă, spunând atunci că a fost audiat în calitate de martor în dosarul Belina, dar că nu știe nimic despre asta. În același dosar au mai fost trimiși în judecată Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria și Rodica Guşă, asistent registrator la același birou.

Citește și: Dragnea a „îmBELINAt-o” din nou! Orban i-a luat insula

HashtagNews.ro