Ludovic Orban / Foto: Guvernul României

Pun pariu că și mâine se va discuta tot despre aspectul ludic al României pe vreme de coronavirus. Joc, joacă și ceva jocuri politice. Pun pariu că, dacă mai văd un titlu despre păcănele, iar a făcut Ludovic vreo boacănă.

Caz personal: mi-am pierdut jumătate de oră din viață ascultându-l pe Orban cum discută tristul destin al păcănelelor. Aproape că mi-a dat o lacrimă.

Ludovic poate vorbi timp de jumătate de oră despre păcănele și deja subiectul devine o religie de stat.

S-a discutat religie pe vremea coronavirusului mai mult decât în orice alt an. Sau perioadă. Sau eră. Oriunde te întorceai, era păreristică religioasă și legi speciale pentru biserici. Acum, că suntem ceva mai relaxați cu virusul, discutăm păcănele. Sau, mă rog, Ludovic Orban discută obsesiv-compulsiv soarta jocurilor de noroc:

”Se reiau și activitățile jocurilor de noroc. Aici a fost o adevarată campanie împotriva noastră, că dăm drumul la păcănele, așa au zis ei. Jocurile de noroc nu sunt doar jocurile de pe slot machine, înseamnă și casele de pariuri, înseamnă loteria, înseamnă o serie de alte jocuri de noroc care se desfășoară în baza legii.

Ce nu înteleg cei care ne critică doar să se afle în treabă este că deciziile pe care le-am luat au avut la bază evaluare riscului epidemiolog”.

Serios, Ludovic. Nu te critică nimeni doar din plăcerea de a te critica. Întrebă-te dacă nu cumva doar ție îți pasă de lozul în plic, în timp ce țara arde. Întreabă-te dacă nu există și o categorie de români care ar prefera teatrul. Sau orice activitate culturală. Întreabă-te dacă nu cumva favorizezi o anumită categorie de jucăuși, ca și tine.

Jumătate de oră. Fix jumătate de oră de declarații, idealuri și speranțe jucăușe, într-o perioadă în care nu ne prea stă mintea la jocuri și trei lămâi în linie. În comentarii sunt păreri împărțite. Alocațiile copiilor, demisia guvernului, soarta teatrelor, soarta avioanelor și câteva aplauze.

Dar și niște degete mijlocii.

Citește și: Firea: ”Băieții deștepți” vor jocuri de noroc. Noi rămânem ”Vai de noi”

#News