Eugen Tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac se declară total împotriva publicațiilor care lansează știri de tipul „fake news”. În marea lor majoritate, potrivit lui Eugen Tomac, acestea au ca bază Rusia, informațiile fiind traduse în limba română de diverse publicații cu sediul în România, însă finanțate de la Kremlin.

Astfel, Eugen Tomac propune Legislativului să adopte un fel de declarație pentru a se putea condamna campaniile care abuzează de dezinformare, mai ales atunci când discutăm despre cele aferente sistemului medical care provoacă ”o stare de tensiune în societatea românească prin atacarea instituțiilor statului român, dar și a celor europene”, după cum declară chiar Eugen Tomac.

Tomac: „Nu putem permite propagandei și dezinformării de la Kremlin să ne dezbine și să ne învrăjbească”

„Dezinformarea orchestrată de Federația Rusă în România a ajuns la cote de neacceptat. Cele mai recente știri false în limba română pe subiecte de sănătate, produse în laboratoarele de la Kremlin, reprezintă una din cele mai grave și periculoase agresiuni la adresa țării noastre după Războiul Rece. Pandemia de COVID-19 este folosită astăzi, cu un cinism fără limite, de Vladimir Putin și de camarila sa pentru amplificarea diviziunilor, pentru a sădi lipsă de încredere, pentru a exacerba criza și îngrijorările opiniei publice, pentru a induce o imagine generală de haos în gestionarea crizei sanitare, cu efectele asociate”, a scris, marți, pe Facebook, Eugen Tomac, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Putin scoate ”kalashnikovu’” și-și „amenință” principalul oponent

#News