Deputata PSD, Andreea Cosma, cea care fusese condamnată inițial în decembrie 2018 de ÎCCJ la 4 ani de închisoare cu executare, pare să fi scăpat astăzi basma curată din pricina unei erori judiciare, observată și „rezolvată” de CCR. Motivul pentru care deputata PSD fusese inițial condamnată îl constituie complicitatea în abuz în serviciu, pe care aceasta o săvârșise pe vremea când încă era notar.

DNA nota, la momentul respectiv, că aceasta ar fi înstrăinat o serie de imobile din cadrul Ciuperceasca, fără să respecte dispozițiile legale cu privire la sistemul de achiziții.

„A acceptat sa autentifice contractele de vanzare cumparare prin care S.C. Plopeni Industrial Parc S.A., a instrainat mai multe imobile ce faceau parte din activul «Ciuperceasca», fara respectarea dispozitiilor legale in vigoare privind achizitiile publice si fara a se tine seama nici macar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute in vedere potrivit studiului de evaluare «Valori de piata-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data incheierii contractelor de vanzare-cumparare, respectiv la nivelul anului 2008”, declară procurorii DNA.

Și uite-așa ne întoarcem în luna iunie a anului 2020, când Cosma scapă de condamnarea de 4 ani cu executare, dosarul fiind nevoit a fi rejudecat. Și nu oricum, ci de la zero. De regulă, aceasta este metoda cea mai simplă de băga sub preș faptele de corupție, întrucât, potrivit sistemului juridic, anumite probe de la dosar nu mai pot fi folosite, fiind compromise în primul proces. Concluzia directă este că Andreea Cosma are toate șansele ca la al doilea proces să fie „găsită” nevinovată, în lipsa probelor, caz în care această teorie se va dovedită adevărată.

Așadar, Andreea Cosma va avea parte de un nou proces, reluat de la zero, întrucât CCR a decis că nu-i voie cu completuri de 3 judecători de la ÎCCJ, mai ales dacă nu-s specializați pe caz, astfel că decizia devine nulă.

Citește și: Liviu Pop „a învins” sistemul. DNA a clasat denunțul

#News