Alertă la Marea Neagră, după ce o mină marină a fost observată aproape de Sulina

Ea a fost observată la 20 de kilometri de Sulina.

O mină marină a fost observată în largul Marii Negre, la 20 de kilometri de Sulina. La un moment dat, mina marină a dispărut din raza vizuală a Poliției de Frontieră, ajungând în apele teritoriale ale Ucrainei, potrivit stiripesurse.ro.

Autoritățile au fost sesizate luni de către o navă comercială că la aproximativ 7 mile marine est de localitatea Sulina, pe Marea Neagră, se află un obiect plutitor asemănător unei mine marine

Acestea s-au deplasat la locul indicat cu o navă din dotarea Gărzii de Coastă și au monitorizat obiectul, ocazie cu care s-a constatat că este o mină marină, aflată în derivă. La un moment dat, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră, intrând în apele ucrainene. „Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată anunțate autoritățile naționale dar și cele ucrainene cu atribuții în domeniu, fiind informați de către cei din urmă cu privire la faptul că vor interveni pentru distrugerea minei”, informează Garda de Coastă.

Accident feroviar grav în județul Harghita