Florin Roman

Florin Roman, despre votul destinat prelungirii stării de urgență.

Deputatul Florin Roman mai-mai să ia foc astăzi la adresa celor de la PSD. În opinia sa, social democrații nu fac altceva decât să se joace cu ordonanțele militare, ignorând pandemia de coronavirus ce a cuprins toată planeta. Așadar, îi acuză pe acești că atunci când se luptă cu PSD, în realitate s-ar lupta cu românii și România.

Cele mai importante declarații ale lui Florin Roman

  1. „În goana după voturi, PSD se urcă cu picioarele pe Constituția României, pe regulamentul Camerei Deputatilor și chiar pe hotărârea adoptată de Parlament, pe care de altfel a și votat-o. În Joia Mare a sărbătorilor pascale, PSD și aliații săi, au decis sa rescrie Constituția și să modifice decretul președintelui, privind instituirea stării de urgentă, pe principiul “Fa-te că lucrezi”! Decretul poate fi adoptat sau respins! O spune clar Constituția României, însă cartea sfânta a democrației este o simpla maculatură pentru PSD și baronii lui toxici pentru democratie.
  2. În fapt, la articolul 2, PSD și aliații săi roșii, propun practic eliminarea ordonanțelor militare, care în starea de urgență au rolul de a combate imediat situații punctuale. De exemplu, dacă trebuie intervenit imediat cu o ordonanța militară pentru declararea carantinei pentru o localitate, acest lucru nu mai este posibil prin ordonanța militară, ceea ce poate genera catastrofe greu de cuantificat. Din punct de vedere politic, dialogul invocat în accepțiunea PSD, nu înseamnă altceva decât folosirea tuturor pârghiilor pentru a bloca guvernul în lupta cu epidemia COVID-19.
  3. Lupta PSD cu PNL, înseamnă de fapt o lupta a PSD cu românii și România, iar supărarea liderilor PSD vine din faptul că guvernul liberal a dispus măsuri rapide și ferme, care nu au transformat România într-o Italia sau Spania, unde s-au înregistrat zeci de mii de decedați. Reamintesc faptul că primul decret privind instituirea stării de urgență nu a fost modificat, fiind adoptat, așa cum a fost transmis de presedinte și așa cum prevede Constituția României!
  4. Îi asiguram pe toți romanii că preocuparea noastră rămâne lupta minut cu minut, ora cu ora, zi cu zi împotriva acestei pandemii devastatoare și a efectelor ei. Speram ca atunci când vom reuși sa depășim prin solidaritate aceasta grea încercare, toți romanii să înțeleagă că jocurile politice, cinice și murdare ale PSD nu pot fi tolerate și trebuie sancționate cu un vot masiv împotriva iresponsabililor care au lăsat stocuri ZERO de materiale sanitare și care au construit spitale regionale doar pe planșele lui Dragnea și Dancila!”, a declarat Florin Roman.

Citește și: Vosganian are douăzeci de motive să nu voteze decretul

#News