Dana Gîrbovan

Gîrbovan, supărată pe guvernul PNL

Judecătoarea Dana Gîrbovan s-a declarat profund dezamăgită de modul de operare a celor de la PNL, în ceea ce privește guvernarea. Astfel, aceasta a ținut să menționeze, printr-o postare pe contul său personal de Facebook, faptul că prin OUG23/2020, acesția au modificat statutul judecătorilor, sfindând, astfel, dorința românilor.

Reamintim că independența judecătorilor a fost cerută, la un moment dat, printr-un referendum în 2019, odată cu alegerile europarlamentare, referndum ce a trecut cu brio.

Citește și: Judecătorii, pregătiți și ei să protesteze

Așadar, o astfel de modificare vine să sfideze acel referendum prin care cetățenii țării au votat indenpendența judecătorilor.

”Guvernul Orban a modificat fara nici o consultare, prin ordonanta de urgenta, aspecte ce fac parte din statutul judecatorului, sfidand vointa a milioane de romani care, cu ocazia referendumului din mai 2019, au votat interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul justitiei.

Astfel, prin OUG 23/2020, una dintre cele 25 de ordonante de urgenta adoptate in ultima noapte de guvernare din 04 februarie 2020, au fost aduse modificari grave statutului judecatorilor, prin stabilirea unei abateri disciplinare ce are ca efect atat o ingerinta directa si fara precedent a Guvernului in actul de judecata, cat si incalcarea dreptului la un proces echitabil al partilor.”, scrie Dana Gîrbovan pe contul personal de Facebok.

Citește și: Dosarul Băneasa – Erori judiciare orchestrate de un judecător internat la Psihiatrie

#News

Foto