Cristian Tudor Popescu - captură Digi24

Năstase și Beuran, uniți de o soartă comună și un pic cam tragică

La deja clasica emisiune de la Digi24, „Cap Limpede”, Cristian Tudor Popescu a mai dat o repriză de stand-up comedy, discutând de data aceasta despre „frumoasa” prietenie ce îl leagă pe Adrian Năstase de proaspătul medic „săltat”, Mircea Beuran. Îndurerat de evenimentele triste din viața doctorului Beuran, Adrian Năstase i-ar fi ținut acestuia partea, amintindu-și, probabil, cu plăcere de momentele în care medicul a avut grijă de el după episodul cu fularul și pistolul, înainte de arestarea lui Năstase.

Declarațiile lui CTP:

„După aceea, a fost purtat cu un fular Burberry la gât – ca să acopere rănile groaznice produse de glonț – la Spitalul Floreasca, la dl. Beuran, care a fost în clipe grele alături de el. Ce avea dl. Năstase? Avea fix o zgârietură de pițigoi, aici, pe undeva (arată zona laterală a gâtului – n.r.). Asta era tot ce avea și probabil că în situația asta, dl. Beuran, în clipe grele, l-a gâdilat sub bărbie, sub gușuliță, pe dl. Năstase, că altceva ce să-i facă?” – a comentat în stilul său caracteristic, Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Cap Limpede” .

„Și dl. Năstase a ocupat un pat, atunci, la Spitalul Floreasca, așa cum a făcut ăsta, care a dispărut acum din peisaj, Chițoiu – ce-o mai fi cu el? Oamenii aceia omorâți de el au început să putrezească, Chițoiu cred că zburdă liber pe câmpii în continuare și n-o să facă nicio zi de pușcărie, după cum am spus de la bun început. Și Chițoiu a ocupat, zile în șir, nu numai un pat, ci și Terapia Intensivă de la Spitalul Floreasca, după care s-a cărat pur și simplu din spital, n-avea nici pe dracu și a dispărut.

Dl Năstase – la fel. A stat atunci într-un pat în care putea să fie internat un bolnav grav cu adevărat, dl. Năstase neavând nimic. Decât rău de pârnaie. În formă agravată, e adevărat. Avea rău de pârnaie și l-a tratat dl. Beuran împreună cu un alt chirurg de atunci, Brădișteanu”, a completat gazetarul.

Citește și: Dacopatia, meteahnă veche, de pe vremea lui Ceaușescu

„Dl. Beuran, să știți, e un mare om, vă rog frumos”

„Oamenii aceștia sunt eroii care își apără eroul”, a comentat CTP imaginile cu susținătorii medicului. „Istoria îi va consemna, pentru că dl. Beuran este un mare luptător anticorupție! Eu l-aș asemui cu Vlad Țepeș”, a spus CTP.

„Da! Păi ce-a făcut dl. Beuran? (…) Ce se spune în rechizitoriu? Că dl. Beuran a luat la cutiuță 10.000 de euro – când am văzut 10.000 de euro, am zis dom’le, cam puțin, nu? Pentru ditamai celebrul, chirurgul mondial Beuran, numai 10.000 de euro?! Mă rog… – a luat 10.000 de euro de la o doamnă, tot medic, pentru a o pune într-un post universitar la „Carol Davila”. Și ce-a făcut dl. Beuran?

A luat banii și dup-aia ce a făcut? A folosit țeapa! Că de-aia v-am spus că e Vlad Țepeș omul ăsta! Omul ăsta a vrut să omoare corupția cu țeapa, domnule! I-a dat țeapă lu’ asta! Asta care a venit cu 10.000 de euro, i-a dat țeapă. Adică, s-a făcut pierdut, aia n-a luat niciun post, bineînțeles că a stat femeia vreun an de zile și pe urmă a zis: păi, ce facem, domnule? Și s-a dus la DNA. Dar dl. Beuran a făcut un act de luptă împotriva corupției foarte eficient. Toți ăștia cu șpăgile o să zică: nu te mai duce, domnule, la Beuran, că ăsta e cu țeapa! Deci, vedeți cum sugrumă eficient corupția dl. Beuran?” – a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

 „Cine mai vine în sistemul medical românesc? Vine anestezistul ăla de la Pitești. Vin ăștia care omoară oameni. Ăia nu pleacă în străinătate, că n-are ce să facă străinătatea cu ei, pentru că sunt prea proști și ticăloși. Și atunci rămân aici și fac ce vedem!”, a spus acesta într-un final.

#News