Ministrul Gabriela Firea: Au fost primite peste 5.000 de solicitări din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei pentru procedurile FIV

Potrivit ministrului Familiei, mâine se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele și va declara eligibile primele dosare.

Gabriela Firea a anunțat că au fost primite peste 5.000 de solicitări din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei pentru procedurile FIV. Înregistrarea dosarelor este în lucru și până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări. Potrivit ministrului Familiei, mâine se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele și va declara eligibile primele dosare.

Gabriela Firea: Puteți trimite în continuare dosare, procesul de înscriere este continuu. Nu oprim în niciun fel înscrierile și oricine poate avea șansa de a primi sprijinul financiar în valoare de 3.000 de euro.

Toate dosarele transmise acum sunt valabile și în anul 2023. Potrivit ministrului Gabriela Firea, există resursele necesare pentru a deconta 12.500 de proceduri FIV acum și anul viitor. Mai mult, există promisiunea coaliției de guvernare că se vor găși bani în plus, dacă vor exista solicitări.

Gabriela Firea: Citesc toate mesajele pe care mi le transmiteți și sunt la curent cu problemele pe care le ridicați pe grupurile de infertilitate. Știm că sunteți dornici să aflați vești despre dosarele dumneavoastră.

Colegii ministrului Familiei depun eforturi susținute pentru preluarea, înregistrarea și analizarea dosarelor. În 2023, procesarea documentelor va începe în 9 Ianuarie dar dosarele pot fi trimise continuu pe adresa de e-mail natalitate@mfamilie.gov.ro. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea și doresc să devină părinți cu ajutorul procedurilor de fertilizare în vitro. Se pot înscrie femeile între 20 și 45 de ani, care au indicația medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicul.

Gabriela Firea: Poveștile copiilor aflați în grija statului, în centrele rezidențiale, casele familiale sau în centrele de zi sunt impresionante