Salvamont România, desemnată la Paris cea mai bună echipă de salvare cu drona

Salvamontiștii români au fost premiați la Congresul Mondial al Salvatorilor cu Drone.

Echipa Salvamont a României a fost premiată la Congresul Mondial al Salvatorilor cu Drone, fiind desemnată cea mai bună echipă de salvare cu drona, potrivit digi24.ro.

Premiul „Best Upcoming Search And Rescue Drone Team Award”, premiul pentru cea mai bună dezvoltare a echipei de căutare şi salvare cu drona, clasează echipa României printre cele mai bune din lume în folosirea tehnologiei ultramoderne în descoperirea și localizarea victimelor.


Competiția s-a desfășurat la Paris în zilele de 12-13 decembrie, la ea participând echipe de salvamontiști din Brașov, Gorj, Prahova și Harghita alături de instituții, asociații de salvare, organizații profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării, din peste 60 de țări.”Suntem mândrii să reprezentăm România la această conferință internațională, iar premiul obținut de delegația Salvamont ne onorează și ne motivează să fim mai buni în fiecare zi!”, a scris Sebastian Marinescu, șeful Salvamont Brașov. Serviciul Public Judeţean de Salvamont Braşov va extinde, anul viitor, proiectul de salvare a persoanelor dispărute cu ajutorul dronelor. De asemenea, va fi amenajat un Centru judeţean de analiză a datelor colectate în acest mod. 

La Braşov există o dronă cu termoviziune, fiind în curs de amenajare, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, un Centru Judeţean de analiză a datelor

În cadrul lui vor putea fi analizate imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontişti și vor putea identifica persoanele dispărute, cu ajutorul inteligenţei artificiale. Datorită acestui sistem, în numai 30 de minute, o dronă poate parcurge 5 kilometri liniari şi poate acoperi o suprafaţă de peste 24 de hectare. „Astfel, se pot transmite fotografii şi imagini care, după descărcare, pot fi procesate şi analizate în mai puţin de 2 minute, mărindu-se capacitatea de căutare de aproape 10 ori”, a explicat Sebastian Marinescu. În misiunile lor, salvamontiștii vor putea folosi sirenele și girofarurile pe mașinile din dotare, astfel încât să poată ajunge mai repede la victime.

https://www.hashtagnews.ro/15/12/2022/administratie/accidente-rutiere-oms-romania-titi-aur/