Gabriela Firea: Poveștile copiilor aflați în grija statului, în centrele rezidențiale, casele familiale sau în centrele de zi sunt impresionante

Ministrul Gabriela Firea a participat la o expoziție cu tablouri realizate de copiii ajutați zilnic la Centrul Social Comunitar „Ferentari”.

Ministrul Gabriela Firea a participat, în preajma sărbătorilor de iarnă, la o expoziție în care s-a pus mult suflet. Tablourile au fost realizate de copiii minunați care sunt ajutați zilnic la Centrul Social Comunitar „Ferentari”. Ministrul Familiei a fost impresionată de bucuria pe care a văzut-o în acești copii și în tablourilor lor, chiar dacă viața de acasă nu este chiar ușoară.

„Mi-au rămas în minte zâmbetul cristalin al Izabelei și ochii veseli ai Alinei. Două fetițe care nu ar trebui să știe ce înseamnă lipsurile și suferința, dar încă mă gândesc puținele cuvinte prin care una cea mare mi-a povestit că un frate a plecat la Ceruri”, a declarat Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului Familiei, poveștile copiilor aflați în grija statului, în centrele rezidențiale, casele familiale sau în centrele de zi sunt impresionante.

De cele mai multe ori, ei au nevoie de un sfat, un gând bun și o îmbrățișare. Pentru mulți dintre acești copii, o jucărie sau o ciocolată sunt lucruri mari.”Mă emoționează fiecare întâlnire cu astfel de copii. În același timp, mă motivează să facem mai mult pe ei, viitorul nostru”, a spus Gabriela Firea.

Cu ajutorul specialiștilor cu suflet mare de la Centrul Social Comunitar „Ferentari”, administrat de DGASPC Sector 5, copiii din comunitatea sectorului 5, pe timpul zilei, sunt sprijiniți și îndrumați pentru a-și face temele, participă la ateliere de artă, de creație și cultură generală. De asemenea, părinții au parte de consiliere psihosocială, sprijin în găsirea unui loc de muncă, suport emoțional și educație parentală.

Expoziția „Pictează, dăruiește și primește” este organizată de Comunicare Primăria Sector 5, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în parteneriat cu Asociația Refuge Center și cu sprijinul Asociației Partida Romilor Pro Europa.

” Le mulțumesc pentru invitație primarului interimar al Sectorului 5, Constantin Melnic, City managerului, Rareș Hopinca și subsecretarului de stat Paraschiv Bogdan Florin, secretar general la Partida Romilor Pro Europa”, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Bucureștiul continuă tradiția din ultimii 2 ani și concurează pentru titlul de “ cel mai trist oraș european”, iluminatul festiv fiind doar o tentativă nereușită