Gabriela Firea: Bucureștiul continuă tradiția din ultimii 2 ani și concurează pentru titlul de “ cel mai trist oraș european”, iluminatul festiv fiind doar o tentativă nereușită

Noul București este, și în această iarnă, Bucureștiul Abandonat, a mai avertizat fostul primar general al Capitalei.

În pragul sărbătorilor de iarnâ, Bucureștiul continuă tradiția din ultimii 2 ani și concurează pentru titlul de “ cel mai trist oraș european”, iluminatul festiv fiind doar o tentativă nereușită și fiind furată încă o dată mică bucurie a copiilor, a familiilor, de a vedea luminițele festive, a anunțat Gabriela Firea. Oamenii îngheață în case, nu au apă caldă, iar investițiile sunt blocate, Noul București fiind, și în această iarnă, Bucureștiul Abandonat, a mai avertizat fostul primar general al Capitalei.

Gabriela Firea: De doi ani, primarul general ține Capitala în austeritate. Invocă mereu greaua moștenire și marile datorii pe care le-a avut de plătit pentru a-și ascunde neputința.

Gabriela Firea susține că și ea a găsit datorii când a ajuns la Primăria Capitalei, dar nu s-a plâns zilnic și a căutat soluțîi. În patru ani, au fost atrase fonduri europene de aproape 1 miliard de euro, a declarat fostul primar general al Capitalei.

„Știu că îi e greu să spună că echipa Firea a adus banii pentru rețeaua de termoficare, tramvaie, troleibuze și multe alte. Am discutat situația în care a ajuns Capitala în ședința săptămânala a organizației PSD București Împreună cu senatorii și deputațîi de București – profesorul Adrian Streinu-Cercel, Rodica Nassar, Nicoleta Matilda Goleac, Daniel Cătălin Zamfir, Dan Tudorache, Carmen Mihălcescu, Gabriel Mutu, Dan Cristian Popescu, liderii organizațiilor de sector – Petre Florin Manole, Constantin Melnic, secretarul general al PSD București, Alexandru Hazem Kansou, Rareș Hopinca, City managerului Sectorului 5, liderii organizațiilor interne de femei – @Ancuța Comănici, seniori – Roland Săvulescu, PES București – Mihai Benga, TSD București – Alex Susai, consilieri general am ajuns la concluzia că majoritatea de dreapta este vinovată pentru cum arată Bucureștiul”, a declarat Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Potrivit acesteia, nu există primărie care să ducă la bun sfârșit proiecte mari sau să poată realiza investițiile necesare oamenilor doar din puținii bani primiți de la buget, cu atât mai mult Bucureștiul, care nu încasează direct taxe și primește lunar bani de la Ministerul de Finanțe. Toate primăriile se îndatorează pentru marile proiecte, așa funcționează întreaga administrație, în toată lumea. Primăria Capitalei a primit mai mulți bani în timpul administrației Nicușor Dan decât în timpul mandatului meu, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Până la sfârșitul anului suma va depăși 4,5 miliarde de lei. O mare diferență față de banii primiți în vremea guvernului Orban, patronul politic al lui Nicușor Dan

În 2020, an electoral și ultimul ei an de mandat, PMB a încasat doar 3,4 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai puțîn decât acum, cu Nicușor Dan. E limpede că actualul Guvern, cu Ministerul de Finanțe deținut de PSD, nu a pedepsit bucureștenii. Capitala primind acordul pentru a se împrumuta mai mult.

” Nu a fost cazul în mandatul meu, când guvernul, din care au făcut parte oamenii politici de tristă amintire Orban și Cîțu, ne-a respins în mod repetat solicitările. Bucureștenii au fost pedepsiți cu un singur scop: să câștige fotoliul de primar candidatul dreptei. Au învins prin minciună și manipulare, dar chiar și cu bani în plus de doi ani nu mișcă nimic. Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, dar în București a ajuns deja Grinch. Se plimbă cu tramvaiul și ceartă cetățenii care au curajul să-l înfrunte”, a mai declarat Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea anunță lansarea ghidului privind hărțuirea pe criteriu de sex și hărțuirea morală la locul de muncă