Rafila sugerează că lockdown-ul de sărbători ar fi singura soluție

Este așteptat un al treilea val al pandemiei

În cazul în care sugestia lui Alexandru Rafila va fi luată în considerare, România ar putea avea parte de sărbătorile de iarnă care vor intra în istorie. Mai exact, doctorul Rafila este de părere că unica soluție pentru țara noastră, în acest moment, ar fi un lockdown în timpul Crăciunului și a Revelionului, amintind că în Europa există deja un asemenea precedent.

Alexandru Rafila, despre al treilea val al pandemiei

„În perioada premergătoare alegerilor, a scăzut numărul testelor. Zilele trecute s-au făcut sub 10.000. 40% din ele s-au dovedit a fi pozitive, dacă ne gândim la ce măsuri au liuat alte țări, e clar că în Europa se așteaptă venirea celui de-al treilea val. Precauția fiecărei persoane de a limita deplasările inutile rămâne o obligație.”, spune Alexandru Rafila.

Arafat avertizează că orice tentativă de „Nuntă Mută” va fi sancționată

„În funcție de evoluția situației trebuie să cunoaștem situația reală a pandemiei, cifrele  din ultimele săptămâni nu mai reflectă situația. Țările din Europa au stabilit un lockdown de sărbători, atunci activitatea economică e redusă și impactul asupra economiei va fi redus”, completează Rafila.

Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru, propunere care a fost prezentată ieri, în mod oficial, de către delagația social democraților, în fața președintelui Iohannis.

Citește și: Un nou studiu: suprafețele nu contribuie la transmiterea virusului

#News