Șef din Poliția Locală Alba Iulia, demis după ce a fost condamnat definitiv pentru conducerea sub influența alcoolului

El a avut o alcoolemie de 2,27 la mie

Șeful Biroului Ordine și Liniște Publică din cadrul Serviciului Poliția Locală Alba Iulia, Marin Calota, a fost destituit din funcție și și-a pierdut locul de muncă, după ce a fost condamnat definitivă în instanță, pentru conducere sub influența alcoolului. Potrivit  viceprimarului municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, a fost emisă dispoziția de încetare a raportului de muncă, potrivit g4media.ro.

 Condamnarea în instanță a rămas definitivă prin decizia din octombrie la Curtea de Apel Alba Iulia

. Judecătoria Alba Iulia a decis, în 3 iunie 2022, un an de închisoare cu suspendare.”În data de 25.07.2020, în jurul orei 18.40, inculpatul Calota Marin a condus autoturismul marca OPEL cu nr. de înmatriculare (..) pe DJ107L pe raza localității Totoi, pe fondul consumului de alcool şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum umed, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a ieşit în afara carosabilului, răsturnându-se.”. Echipajul de poliţie sosit la locul accidentului l-a testat pe Calota Marin cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului aşa cum rezultă şi din procesul – verbal de constatare a infracţiunii încheiat în data de 25 iulie, şi din înscris.

  Marin Calola a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde  i-a fost recoltată prima probă de sânge, iar apoi cea de-a doua probă de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie

„Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie  (…) din data de 03.08.2020, emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, reiese că la data de 25.07.2020, ora 19:37, inculpatul avea o îmbibaţie alcoolică de 2,27 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,83 g/l la a doua probă, recoltată la ora 20:37. Fiind audiat în calitate de suspect și ulterior în calitate de inculpat, a recunoscut săvârşirea faptei”, se arată în motivarea instanței de fond. Decizia definitivă a venit pe data de 12 octombrie 2022, unde Curtea de Apel a respins apelul bărbatului. El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau în cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.