Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat că, de acum înainte, dat fiind numărul tot mai în scădere a paturilor din secțiile ATI, bolnavii asimptomatici nu vor mai avea ocazia să aleagă dacă își doresc sau nu internarea, ca până acum. Potrivit ministrului Tătaru, o ordonanță de urgență pentru cazurile medii, ușoare și asimptomatice urmează să fie pusă pe masa de lucru, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie legiferată.

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a afirmat Nelu Tătaru, conform Agerpres.

De asemenea, Nelu Tătaru a mai afirmat că absolut toate spitalele din țara noastră trebuie să înceapă să se pregătească pentru a primi bolnavi de COVID-19, fiind obligate să aloce cel puțin 10% din paturile disponibile la terapie intensivă celor infectați.

„Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, declara ieri conducerea DSP București.

Citește și: Tătaru: „România nu își mai permite un lockdown”

#News