Șapte persoane arestate preventiv la Tulcea pentru că ar fi vândut canabis inclusiv minorilor

Printre cele 7 persoane erau și doi elevi

Arest
Arest sursa foto pixabay

Șapte persoane, printre care un minor, au fost reținute de DIICOT Tulcea într-un dosar de trafic de droguri de risc în formă continuată, fiind suspectate că ar fi comercializat canabis inclusiv elevilor, anunță IPJ Tulcea. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – septembrie 2023, suspecții ar fi comercializat cannabis, în mod repetat (peste 80 de acte materiale), consumatorilor de droguri din județul Tulcea, inclusiv elevi, potrivit g4media.ro.

„Activitatea infracțională ar fi fost facilitată de împrejurarea că doi dintre bănuiți sunt elevi și ar fi avut acces la consumatorii de droguri din unitățile de învățământ în care erau școlarizați”, se arată în comuniatul citat.

“La data de 12 septembrie a.c. au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate cantități de cannabis și cocaină, cântare electronice de precizie, grindere, telefoane mobile și sume de bani în lei și valută”, mai precizează poliția. Ulterior, cei șapte au fost arestați pentru 30 de zile. Un britanic a înotat 500 de kilometri pentru a avertiza asupra poluării apelor