Înșelăciune pe internet: crea pagini similare cu ale cluburilor sportive

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 5.000 de lei

Sursa foto: Pixabay

Un bărbat de 28 de ani a fost reținut joi, 15 septembrie, de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului București (DGPMB).

Potrivit comunicatului Poliției Capitalei, transmis AGERPRES, DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, a pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Bucureşti.

Probele polițiștilor arată că bărbatul crea pagini de internet similare cu ale unor cluburi sportive. Scopul era acela de a pune la vânzare produse de profil. Totuși, după încasarea banilor, nu onora comezile plasate.

Bărbatul este cercetat pentru fals informatic şi înşelăciune

„Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că o persoană ar fi deschis mai multe pagini pe o platformă de socializare online, care creau aparenţa că sunt paginile oficiale ale unor cluburi sportive, iar prin intermediul acestora ar fi oferit spre vânzare produse de profil”, se arată în comunicat.

Bărbatul de 28 de ani nu ar mai fi trimis produsele achiziţionate către persoanele vătămate, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 5.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi înşelăciune.

Citește și Comisia Europeană: noi reglementări privind securitatea cibernetică pentru produsele hardware și software