Întrucât liderul PSD Marcel Ciolacu nu și-a manifestat dorința vreunei alianțe concrete cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, cu toate că i-a propus acestuia să participe pe listele PSD, Tăriceanu sugerează că o eventuală alianță, ori chiar fuziune cu partidul lui Victor Ponta nu este exclusă. Acesta a mai spus că în perioada următoare, liderii celor două formațiuni se vor reuni pentru a găsi o soluție de compromis care să vină în sprijinul unui scrutin favorabil la alegerile parlamentare din decembrie.

Călin Popescu Tăriceanu și-ar fi dorit o alianță între PSD, ALDE și PRO România

„Astăzi (marţi – n.r.) ceea ce este de notorietate, mă refer la decizia PSD din cadrul structurilor statutare de a nu face alianţe pentru alegerile parlamentare nici cu ALDE, nici cu Pro România. Eu am pledat cu ardoare pentru a se realiza o alianţă între cele trei partide, pentru a ne permite să obţinem chiar primul loc. Îmi pare rău că la nivelul PSD nu s-a dorit această soluţie. Nu am avut solicitări care să împiedice sau să blocheze discuţiile. PSD ne-a făcut o ofertă de a avea candidaturi pe listele proprii, ceea ce nu am putut să accept”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta ar fi singurul lider politic cu o poziție fermă împotriva guvernării actuale, acest lucru înclinând balanța spre o eventuală fuziune sau alianță cu PRO România.

„În condiţiile actuale, nu ne rămâne nouă, celor de la ALDE, decât să constatăm că cei din Pro Românnia doresc o poziţie clară şi fără rezerve faţă de actuala putere, faţă de Iohannis şi Orban şi să continuăm pe acest drum. După alegerile locale, subliniez – după alegeri locale, ne vom reuni şi vom vedea care este formula de colaborare care să ne fie convenabilă şi unora şi altora”, a mai spus Tăriceanu.

Citește și: Victor Ponta se simte nedreptățit și dat la o parte de PSD și PNL

#News