Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea a calificat drept scandaloasă și imorală decizia secretarilor de stat din Educație care și-au luat concediu chiar la debutul celui mai imprevizibil an școlar, pentru a-și face campanie electorală înaintea alegerilor din 27 septembrie.

„Scandalos mi se pare. Nu vreau să comentez mai mult, dar arată cât de importantă este școala și educația pentru cei care sunt în poziție de a guverna. Mi se pare imoral să faci așa ceva într-o astfel de situație, mai ales la început de școală. Ce arată acest lucru este că este mai importantă campania electorală decât educația tinerei generații”.

Un nou post de secretar de stat

Guvernul Orban a luat o decizie incredibilă după ce doi secretari de stat din Ministerul Educației au rămas în concediu chiar înainte de începerea școlii.

Un al șaselea post de secretar de stat a fost înființat la Educație, pentru ca munca celor doi secretari de stat aflați în campanie să fie făcută de cineva. Cel de-al şașelea secretar de stat se va ocupa de învățământul preuniversitar, potrivit surselor Edupedu.ro. Asta deși există un secretar de stat pe acest domeniu, Luminiţa Barcari, dar care își face campanie pentru șefia Consiliului Județean Ialomița.

Cel de-al doilea secretar de stat aflat în campanie este Dragoș Rădulescu, care candidează din partea PMP la Primăria Ploiești.

Citește și: Strigător la Cer. Școala din capela… mortuară

#News