Prima zi de școala rămâne în memoria fiecăruia dintre noi. Iar în acest an, prima zi va fi o amintire inedită, în contextul în care pandemia ne-a schimbat percepțiile despre viață, despre viața de „școler”. Copiii din Isaccea, cu siguranță, își vor aminti de ziua aceasta, de anul acesta, ca fiind cel în care s-au apropiat de cer, nu de alta, dar cursurile lor se vor desfășura în Capela Mortuară. Școala lor este închisă, nu din motive de pandemie, ci din cauza unei proaste organizări.

Potrivit Tulcea Noastră, deși Inspectoratul Județean Tulcea a decis ca elevii să înceapă anul școlar în scenariul verde (prezența fizică la școală), copiilor și adolescenților „li s-a furat dreptul la educație, tandemul primar-viceprimar Moraru – Curcă, a decis ca azi, pe 14 septembrie, copiii să înceapă școala, la capela mortuară”, pentru că cele două unități școlare se află încă în reparații.

Termenele de finalizare, 31 august 2020 pentru liceu, respectiv, 28 februarie 2021, au fost date peste cap. Deși clădirile au fost eliberate încă din semestrul trecut, din cauza stărilor de alertă, iar cursurile s-au mutat în online, vremea nu a „ținut” cu constructorii, căci ploaia a umplut clădirile cu apă.

Ne întrebăm, pe bună dreptate, cum pot învăța niște copii într-un mediu care te trimite cu gândul la „cele sfinte”, dar mai ales, cât de mult contează viitorul unei comunități pentru cei care cerșesc voturi, din patru în patru ani. Cei doi, primarul (PSD) și viceprimarul (PNL), sunt contracandidați în lupta pentru fotoliul de primar.

Potrivit Ministerului Educației, județul Tulcea face parte din cele 11 județe unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde. Într-adevăr, situația de la Isaccea este foarte verde, dar cu nuanțe de noroi.

Citește și: Anisie: „Să încetăm să politizăm în vreun fel educația în aceste momente”

#News