Președintele organizației județene a PSD Constanța, Felix Stroe este noul candidat la șefia județului Constanța. Decizia acestei schimbări a venit brusc, dar mai ales inexplicabil (deocamdată), în contextul în care actualului președinte al Consiliului Județean (CJ), Marius Țuțuianu i-a fost anunțată candidatura „cu surle și trâmbițe”. Mai mult, Țuțuianu era deja „prezent” pe bannerele afișate prin oraș.

„Biroul Permanent Județean al Organizației PSD Constanța s-a întrunit vineri 14 august, în prezența majorității covârșitoare a primarilor partidului din județul Constanța. La propunerea Biroului, în unanimitate de voturi, candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean Constanța a fost desemnat Felix Stroe, președintele organizației județene a PSD Constanța”, a anunțat PSD Constanța, într-un comunicat, citat de News.ro.

Până la acest moment, PSD Constanța nu a explicat această schimbare de pe „ultima sută de metri”.

Principalul contracandidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța este liberalul Mihai Lupu, fost deputat și președinte al Oil Terminal.  

Reamintim, 18 august este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Cine este Felix Stroe

Felix Stroe, de formație ofițer de marină militară, a fost desemnat ministru al Transporturilor în 2017.

Între 2000 și 2003 a deținut funcția de viceprimar al orașului Constanța, iar între 2000 și 2013 a fost consilier în cadrul Consiliului Local Constanța. În 2003 a fost directorul SC RAJA, regia locală de apă. În 2015, Agenția Națională pentru Integritate (ANI) l-a declarat pe Stroe în incompatibilitate, pentru că a deținut simultan funcția de consilier local și cea de președinte al Consiliului de Administrație și director general al RAJA. Din 2015, Stroe este președintele organizației județene Constanța.    

Citește și: Ilie Bolojan lasă Primăria Oradea pentru Consiliul Județean

HashTag News