PSD ironizează negocierile eșuate ale coaliției de centru-dreapta

Social democrații trag concluziile negocierilor dintre PNL, USR PLUS și UDMR

PSD reacționează după cele două zile de negocieri dintre PNL, USR PLUS și UDMR, încheiate brusc astăzi, după numai două ore, fără prea mari rezultate. Reamintim că negocierile s-au sfârșit, într-o primă instanță, ieri după șapte ore de dezbateri, cu promisiunea că astazi acestea vor fi reluate, totul ca astăzi acestea să aibă parte de aceeași soartă, doar că un pic mai rapid, cele trei formațiuni politice ajungând la concluzia că se vor duce la consultările de la Palatul Cotroceni separat, fiecare cu premierul lui „în mânecă”.

Social democrații sunt de părere că „România are nevoie de un guvern capabil, nu de o adunătură de politruci care se bat pe ciolan”

Aflând vestea, PSD nu a ratat ocazia de a ironiza situația în care se află partidele de dreapta din România, sugerând că, pentru a fi toată lumea mulțumită, România ar trebui să aibă trei camere parlamentare și doi premieri.

„Se demonstrează că fumul alb anunţat ieri cu mare pompă de reprezentanţii #CDR2.0 era, de fapt, de la trabucurile pufăite la negocieri. Oricât de priceput ar fi bucătarul de la Vila Lac 1, foamea de funcţii şi setea de putere nu s-au stins nici după 2 zile de discuţii! Singura şansă pentru ca gaşca pierzătorilor să ajungă la consens este formarea unui Guvern cu 2 premieri şi a unui Parlament cu cel puţin 3 camere, să ajungă la toată lumea”, a declarat PSD, pe pagina oficială de Facebook.

Va face alianță PSD? Și dacă da, cu cine?

Potrivit unui articol semnat Gândul.info, în cursul zilei de ieri, Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu și liderul PAUR, George Simion s-ar fi întâlnit fără a alerta presa. Motivul este, în acest moment, unul necunoscut. Cu toate astea, întâlnirea lasă loc de speculații.

„În primul rând, este normal să ne cunoaştem colegii din Parlament. (…) Ei sunt aleşi pe circumscripţii şi este normal să aibă proiecte comune, cum şi la Buzău este normal să existe proiecte comune, transpartinice, proiecte pentru buzoieni. (…) Nu am avut nicio întâlnire şi nicio discuţie cu nimeni din conducerea AUR până în acest moment”, spunea joi, liderul PSD Marcel Ciolacu.

Citește și: PNL, USR PLUS și UDMR, a doua zi de negocieri, a doua suspendare

#News