„Profesorul online”, bazat pe inteligența artificială, creat de un student din Brașov

Programul este gândit să trimită rezolvările subiectelor la examen către profesor, prin e-mail

Creat de un student din Braşov, „Profesorul online” este un soft care îți selectează subiectele pentru examen și nu permite să trişezi, potrivit g4media.ro.

Fabian Pavel Velicea este student în anul 2 la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a Universităţii Transilvania şi după mai multe luni de muncă şi verificări, a prezentat programul de examen securizat cu generare de cerinţe pe loc, cu ajutorul Chat GPT. 

Deocamdată este aplicabil doar celor din domeniul calculatoarelor, deoarece este un sistem pentru examenele Java. Ideea a luat-o ca model chiar dintr-un examen susţinut de el, pe calculator. „Eu m-am folosit de platforma Open AI playground, ca să îmi creez un script care se foloseşte de modelul GPT 3, momentan varianta legacy a Chat GPT, care este puţin mai veche, dar este la fel de bună, astfel că i-am dat chat-ului să genereze un domeniu, pe baza domeniului, să genereze un fişier de date ca şi cum ai un document în care ai titlu, nume, autor, data publicării, iar mai apoi, acel tipar – cerinţa 1: citeşte o listă de cărţi din fişierul de date, afişează lista pe ecran, sortează lista după un câmp din acel fişier, de exemplu, preţul şi grupează într-o colecţie după editură, de exemplu”, a explicat Fabian Pavel Velicea. 

Când studentul ajunge în faţa calculatorului, trebuie să-şi introducă datele, care sunt securizate, fiind întâmpinat cu un tutorial, în care îi sunt explicate detaliile necesare.

Softul de examen are nevoie de internet în timpul folosirii lui, dar studentul a blocat orice ar putea inspira studentul să trişeze. Programul este gândit să trimită rezolvările către profesor, prin e-mail, deşi tânărul ar vrea să îl seteze şi pentru corectarea pe loc. E dispus să ofere aplicaţia facultăţii. Studentul mai spune că nu crede că profesorul va fi înlocuit de inteligenţa artificială la catedră, în rolul său de formator.

MAE, atenționare de călătorie în Danemarca